Goronco
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
1
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
ari2k5
ari2k5
@Goronco:

Zaczynając od Selenium i Java, podszedłeś do nauki programowania w interesujący sposób. Twoje pytania dotyczą zarówno podstaw programowania w Javie, jak i bardziej zaawansowanych koncepcji zarządzania danymi między klasami. Odpowiem krok po kroku na każde z Twoich pytań, przedstawiając pojęcia, które będą Ci potrzebne:

### 1. Tworzenie Danych
6
OlekAleksander
OlekAleksander
2. Jak zrobić, żeby te zmienne mogły być użyte w innej klasie?

@Goronco: Zrobic je public, bo domyslnie są pewnie private jak w C#
1
Goronco
@ari2k5 o ile co chwilę zadawałem pytanie chatowi, to po paru godzinach zaczął się już gubić, to nie pomyślałem o tym żeby po prostu ten wpis skopiować i mu wkleić xD a to chat 4 czy 3.5?

1
Volantie
Volantie
@Goronco uzywa sie tylko chat gpt z pluginami i odpowiednimi propmptami. Najlepiej jeszcze w settings ustawic kontekst kim jestes, przez co za kazdym razem bedzie odpowiadac bardziej dla ciebie typu jesli napiszesz ze jestes poczatkujacym programista to bedzie uzywac takiego jezyka i takiej skladni ze to zrozumiesz
1
Goronco
@Volantie jak pluginami? To jak tego używać inaczej niż na chat.openai.com?
1
Volantie
Volantie
@Goronco nie no, chat gpt4 daje mozliwosc instalacji pluginow, ale mozna uzywac max 3 na raz.
Nie korzystam od pol roku z chata 3.5 i nie zamierzam wracac
1
MilionoweMultikonto
@Goronco: lepiej żebyś się uczył pracować z gpt4 bo dzięki temu będziesz bardziej wydajny i konkurencyjny (。◕‿‿◕。)
1
Goronco
@Volantie kurcze nie wiem czy potrzebuję tego aż na tyle żeby płacić
0
Karatte
żeby te zmienne mogły być użyte w innej klasie?

@Goronco: daj je public i najlepiej static

ale generowała je od nowa czego
0
ChamskoCytuje
@Goronco: załadować te dane do runsettingsów, zrobić DI i ładować je w zaleznosci od kontekstu uruchomienia
0
draxgar
@Goronco: w selenium punktem synchronizacji między klasami, metodami itp. jest context. Tam możesz wrzucić utworzone obiekty, strony itp.
0