Wpis z mikrobloga

Czy jest w Łodzi jakiś normalny kebab w którym dostanę dobre mięso, zamiast kuli mocy? Znawcy warszawskiego Efes, Esnaf będą wiedzieli o co chodzi.

Meat Point - byłem, może i mięso nadaje się ale dostałem kebsa po 50 minutach (czekałem na wynos) i był na maksa suchy i oceniam jako 2/10.

Piri piri jeszcze nie bylem, chce spróbować, ale wyczuwam że za duży hype.

Mangal - jeszcze nie bylem.

#lodz #kebab
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirkobiniu: Byłem w piri na początku łódzkiej działalności i był spoko. Teraz nie wiem jak jest.
W łodzi nie ma dobrego kebsa, chyba, że pójdziesz na lavash.
  • Odpowiedz
@Jakobo Craft Kebab ma w miarę dobre mięso, ale prawdziwego kebaba takiego jak w Turcji – Pabianice, kebab u Seli albo Stary Rynek (ten drugi prowadzi była żona Seli).
  • Odpowiedz
@PAST: Te Pabianice to chyba jakiś ewenement. Słyszałem, że mają najlepszą pizze w Polsce- Zielona Górka, do tego Payda i teraz piszecie o najlepszym kebsie. Chyba wybiorę się na tą wichurę :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Jakobo fakt, pizza dobra, byłem dużym fanem kilka lat temu, dodatkowo znam właściciela. Ale już mi się nie chce tam jeździć, do tego trochę przesadzone ceny ma. W Łodzi mam dosyć podobne i równie dobre napoletany. Słyszałem że Pabianice mają też dobra kuchnię indyjska, też podobno sztos, Mama coś tam
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: Nie no byku Piri Piri to opinie poczytaj xD

W Łodzi czegoś takiego jak dobry kebab nie ma. Masz kule mocy różnej jakości i to tyle.

Kebab Salim sobie obczaj, nie jadłem ale mają kule z tej samej firmy co Piri Piri (jp food) i opinie dobre słychać.

Jak chcesz dobre Tureckie to Mangal przed remontem był super. I do 16 mieli -50%. Teraz do końca miesiąca zamknięci bo
  • Odpowiedz
  • 0
@epll ja potrzebuję okienko do którego wezmę kebaba w łapę i tyle. Co chcieć więcej. Mam blisko pracy piri piri ale jakoś nie mam weny żeby tam wjechać.
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: No to jak chcesz po prostu kebab to każdy będzie miał podobny poziom. Kebab King jest git, niektóre franczyzy Zahira też trzymają poziom.
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: Ta z okienka. Spoko, oni bardziej Turecki z nutą Polską (więcej sosów).
W Łodzi czegoś takiego nie zjesz oprócz Mangala. Wsm Mangal miał dla mnie najbardziej kebsa zbliżonego do takiego co jadłem w Turcji.
  • Odpowiedz
@mirkobiniu nie chce Cie wsadzic na mine ale wez adame w lawaszu. 44zl chyba jak sie nie myle. Warszawskie sapko i efes sie kryje, ale wiem ze drozej i nie ciete. Ale NIC w Lodzi innego nie zjesz zblizonego. Posucha kumplu
  • Odpowiedz