Aktywne Wpisy

jmuhha +44
Ktoś mi wytłumaczy jak nasi starzy którzy zarabiali ułamek tego co my budowali tak ogromne chaty? ( ಠಠ)
Nawet zwykły prostokątny dom na wsi dziś to szczyt marzeń dla wielu a oni mieli to w wieku 20-25 lat ლ(ಠಠ ლ)
Nawet zwykły prostokątny dom na wsi dziś to szczyt marzeń dla wielu a oni mieli to w wieku 20-25 lat ლ(ಠಠ ლ)
źródło: 1000025671
Pobierz
champolski +145
źródło: HDpEcXdXcAAsVIo
Pobierz

Siemanko,
rozglądam się za nowym autem w przedziale 120k-160k. Jestem vatowcem na ryczałcie. Czytam o opcjach leasingowania i zastanawiam się czy to ma sens. Być może w przyszłym roku zmienię formę opodatkowania żeby móc korzystać z IP Boxa ale wiadomo, może się uda może nie. Wtedy miałbym dużo więcej możliwości odliczania kosztów. Z drugiej strony auto i tak będzie do użytku prywatnego, więc finalnie planowałbym je wykupić (kolejny podatek do zapłaty).
Przeglądam różne oferty i patrząc po RRSO raty leasingu zastanawiam się czy nie wychodzi sensowniej wziąć pożyczki w banku na 100k-150k i w zależności od potrzeb dorzucić z własnej kieszeni i mieć auto dla siebie. Rata pożyczki przy założeniu stałego oprocentowania niczym mnie nie zaskoczy a w przypadku leasingu widzę dużo kosztów dodatkowych przez co ratki wydające się atrakcyjne na stronie wcale takie nie są. Ktoś bawił się w takie podejście? Ma to sens? Nie mam doświadczenia z leasingowaniem więc może pieprzę głupoty xd
#leasing #banki #samochody #motoryzacja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim