Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sporo listów poleconych wysyłam, sporo odbieram, ze 3 razy w ciągu ostatnich 2-3 lat już mi się zdarzyło odebrać dzień po terminie z awizo, już na kopercie był wpis o nie podjęciu w terminie, ale że zgłaszałem się przed faktycznym odesłaniem listu to mi go wydawali. Nie chciałem brać urlopu, a że miałem wolne znów dzień później to chciałem znów tak zrobić, ale mi go nie wydano, pracownica twierdzi że nigdy takiej opcji nie było. Czy ona ma rację? Dwie różne pracownice mi wydawały tak list, a ona jedna nie, przewaga 2:1, z drugiej strony argument o tym, że na awizo data jest jasno podana jest słuszny. Jest jakieś prawo, albo regulacja Poczty, wyjaśniające czy pracownica jest wredna i nie wydała mi listu, choć mogła, czy aż dwie inne pracownice dopuszczają się łamania zasady wydając mi te listy? To oddział w małym mieście, wiem kto i kiedy te listy zwrotne odbiera, list był nadal fizycznie na miejscu.

#pocztapolska

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim podejrzewam że jeśli to jest zwykły list to dadzą. Jak jakiś urząd, sad, komornik to raczej nie. Za zwykły list nikt się nie przywali, za urzędowy potem nadawca może zrobić reklamację na nieprawidłowo wykonaną usługę i pracownik musi wtedy tłumaczyć się na piśmie.
  • Odpowiedz