Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Przebranżawiał się ktoś po 35 roku życia? W sensie nowe studia, nowa branża? Doradzicie czy warto czy być może w okolicach 40 gdy skończę studia już nikt nie będzie mnie chciał zatrudnić ze względu na wiek.
Jeśli macie jakieś przykłady z swojego życia lub znajomych to proszę podzielcie się radą.
#pracbaza #praca #korposwiat #studbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie studia tylko rób kursy jakieś, chyba, że nie masz studiów, które są wymagane na jakimś stanowisku. Według mnie studia i tak cię nie nauczą konkretnego fachu, szybciej temat ogarniesz z kursów i szkoleń. Kolega z pracy był już po 50 jak nauczył się programować, teraz jest na emeryturze i dalej klepie kod dla różnych firm. Także da się.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: raczej nie będą chcieli zatrudnić ale różnie bywa. Raz pracowałam w korpo gdzie babka trafiła po 40stce no ale kilka lat temu tez dużo łatwiej było się załapać. Teraz jest dużo chętnych a firmy jednak wolą na juniorów brać studentów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z programowania to na YT tylko najlepiej wiedzieć z jakiego języka, frameworka. Sam korzystam jeszcze z udemy, tam płatne, na linkedin też widziałem platformę szkoleniową, ale nie wiem czy płatne czy nie. Jak już wiesz czego chcesz się uczyć to masz portale tematyczne. Z pracy mam dostępną Courserę, ale są tam też darmowe szkolenia udostępnione przez amerykańskie uczelnie.
  • Odpowiedz