Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Ale nie bo trza zapieprzac bo tacho xdd bo prom ucieknie xddd
jak będę jechał 82-85 km/h w dużym ruchu zamiast 88-90 na ogonie w konwoju innych kilku debili morderców.
@looolbeka 50-100 metrów to mam jak jadę 50 w terenie zabudowanym. Na autostradach i drogach szybkiego ruchu 200 to minimum
@Eremites: chyba w Hiszpanii, ten gość przynajmniej stamtąd jest na Instagramie
@Knamga: w Niemcowni są przepisy mówiące o tym żeby podczas normalnego ruchu zachować odstęp 50metrów, a znaki drogowe pionowe o zachowaniu takiego dystansu w przypadku korków występują niezwykle rzadko i z reguły na mostach ze względu na ich obciążenie błaźnie.
@Mineciarz69: jak się poprawnie zatrzymam nie ma takiego auta na drodze,żeby przepchnęła mój zestaw o 50 metrów i ja został totalnie zgnieciony.
@Knamga: brednie,znam przypadek(byłej firmy) kiedy był korek kierowca z naszej firmy zatrzymał się jako ostatni zachowując odstęp a makaron w niego na tempomacie przypierdzielil i co