Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jedni piszą o wyjeździe z kraju,a ja bym wrócił w pierwszych godzinach.Mieszkam w UK to tylko 2.5godz lotu do Polski. Rozmawialem z rodzicami jakiś rok temu o takiej sytuacji to powiedzieli ,że się z domu nie ruszają.Niech się dzieje co ma się dziać.1godz od Białegostoku.
  • Odpowiedz
Moja sytuacja finansowa spokojnie pozwoliłaby mi na wyjazd do krajów za oceanem.

@mirko_anonim: Ale to, że masz jakieś pieniądze to jeszcze nie oznacza że jak by przyszło co do czego to byś się stąd magicznie teleportował w 5 minut?

Co Ty myślisz, że jak zaczyna się w kraju wojna to się ewakuujesz tak samo łatwo jak teraz kupujesz wycieczkę do Egiptu, na 3 kliki na stronie operatora xd?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): Co za brednie xD
Prawda jest taka, że każdy kraj zamknąłby granicę przed Polakami. Może by wzięli młode duperki bo kobiet zawsze mało, ale ty dostałbyś kopa na front od polskiego i zagranicznego rządu.
Po tym co odwaliła Ukraina, nikt nie jest takim frajerem żeby przyjmować kolejnych uchodźców. Już się sypie retoryka przyjmowania wszystkich jak leci i tego błędu nikt nie powtórzy.

• Odpowiedz
@ThomasPol ale brednie piszesz xD spytaj rodziców czy Bucza ich nic nie nauczyła.
Już nawet władze Ukrainy są od was mądrzejsze u siła wyludniają objęte walkami tereny.
XD poziom wykopu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Gdy znów do murów klajstrem świeżym przylepiać zaczną obwieszczenia

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja mam takie myślenie, że kraj w którym się urodziłem to loteria na którą nie mam wpływu, więc nic mu nie wiszę, nie ważne jak bardzo chcieliby mnie z powodu urodzenia przypisać do poddaństwa - tutaj kraj i tak ma fory, bo kontroluje edukację od małego, często ma konszachty religijne, największe media, i może zrobić
  • Odpowiedz
@kuncfot: Nie pytałem.Wiem ,że będę musiał ich siłą (dzisiaj a w razie konfliktu?) wywozić.Przynajmniej pod niemiecką granicę.Wiem ,że teraz to sfera fantazji ,ale jestem na wszystko przygotowany.
  • Odpowiedz