Aktywne Wpisy
Sisal35 +62
#mecz wszyscy piszą ze Szwecją uja grała, a mi się przypomniała Grecja gdy wygrała euro. Silna obrona składne kontrataki i wysoki pressing po którym grabara nie miał siły nawet do połowy boiska wykopać. I dobrze że nie lecimy do USA bo lansu batyra bym nie zdzierżył.

monky +5
Uuuuu.. poszło na lajwie
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Hej mam pytanie do Mirków, którzy pracują jako data engineerzy z jakimś cloudem (aws albo azure). W jaki sposób zdobyliście pierwszego expa z cloudem i data engineeringiem? Pracuję aktualnie z Pythonem (pandas) i sql (Oracle i MSSQL) przez rok już i robie narzędzia związane z danymi (raporty, narzędzia do migracji baz danych) ale niestety nie korzystamy tutaj z clouda a jak patrzę na offki pracy to wszystkie są dla regularów, którzy już mają expa z narzędziami typu spark, kafka, aws albo azure i nie wiem czy warto próbować aplikować na takie oferty. Robię sobie certy na Azure ale nie wiem czy to coś mi cokolwiek da w rekrutacji.
#programista15k #pracait #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: w pracy. U mnie akurat AWS i cały projekt w node.js (serverless) + trochę frontu (infra w terraform). Ogarnij to czego wymagają w pracy, te cloudy to wielkie kobyły są, i ciężko wszystko bardzo dobrze ogarniać. Bazy danych + kolejki + podstawy k8/docker i lecisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: Darmowe programy clouda (aws ma 1 rok dla podstawowych funkcjonalności), tutoriale, kursy i YT.