Wpis z mikrobloga

Nie wiem czy to widzicie, ale na tagu idealnie powtarzamy sekwencję zdarzeń sprzed roku:

1. nie zrobią tego, głosowałem na nich znając program, ale tej obietnicy na pewno nie dotrzymają
2. hehe głupi deweloperzy i kredyciarze wyobrażają sobie że ktoś będzie ich ratować, a wszyscy mają na nich #!$%@? - (c) mickpl
3. nie ma pieniędzy na taki program, nie ma zagwarantowanego budżetu w ustawie! xd
4. minister tylko się wyrwał z głupim pomysłem, szef partii (Kaczyński/Tusk) nigdy na to nie pozwoli...
5. to będzie kapiszon, warunki będą tak ustawione, że z tego nikt nie skorzysta
6 ....
7. o boże o #!$%@?!
8. macie sznur? dlaczego ja nic nie kupiłem kiedy wiadomo już było, że to wejdzie?

#nieruchomosci
  • 7
@wypopekX: Królu złoty skąd wiesz co wejdzie i w jakiej postaci skoro nie podano nawet daty kiedy program ma się rozpocząć a stanowiska w ministerstwie nie są jeszcze w pełni obsadzone? Z wuja wróżysz.
@KubekBezUcha: widze, ze jesteś jeszcze gdzieś na etapie pomiedzy 3 a 4 - na klasycznym wykresie faz nastrojów rynkowych to byłoby gdzieś około "denial". ( ͡° ͜ʖ ͡°) Możesz przejśc cały cykl, albo zrobić sobie samemu przysługę i przejść od razu do "acceptance"...

A serio to nie wiem, ale wszystko wygląda raczej na przyklepane. Plan programu jest praktycznie gotowy, konsultacje wyglądają na odbębnione, Lewica raczej spacyfikowana datkami
@wypopekX: Idzie za szybko, lewica to jedno i ciągle podkreśla że ta opcja jest be, w koalicji jest jeszcze Hołownia, który poprzednim razem głosował przeciw. Jest pis i prezydent którzy odgrażają się że włączą tryb totalny, akurat na dzień dzisiejszy to są życzenia PO i PSL.
@KubekBezUcha: Lewica mówi co mówi bo to chce słyszeć ich elektorat, ale o ile do wywiadu z Czarzastym miałem wątpliwości to teraz już nie mam. Hetman jest z Trzeciej Drogi nie od PO. A prezydent się powinien uspokoi po zakończonej imbie z Kamińskim. Ja tu nie widzę poważnych zagrożeń
@Almagest: może nawet aż tak nie #!$%@?ć tym razem, bo jeżeli wszystko pójdzie z planem, program wejdzie od połowy roku i nie będzie fasadowy to deweloperzy powinni zacząć odpalać budowy a pozwoleń mają dużo. Więc nagle konkurencja może się zwiększyć. Inna sprawa, że to będą mieszkania do oddania na połowę 2026. No ale będą