Wpis z mikrobloga

Ej skoro już podobno mamy praworządność, demokrację, przejrzystość itd. to ja mogę w imieniu tagu #nieruchomosci poprosić @Watchdog_Polska o wyciągnięcie z Ministerstwa Rozwoju kompletnego info kto opracował założenia dla Kredytu 0%, jakie napisano opinie, jakich ekspertów pozyskano, skąd i czy byli wśród nich ludzie z Polskiego Związku Firm Deweloperskich? XD

Myślę, że serio by to interesowało pół netu.

#nieruchomosci #ministerstworozwoju #lobbing #sejm #polityka
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Praworządności nie mamy i jeszcze trochę czasu nie będziemy mieli, bo jest kompletny, wielopoziomowy b----l. Natomiast finalne założenia na pewno będą znane po zakończeniu prac nad tym projektem nawet bez konieczności specjalnego występowania o ich upublicznienie.
  • Odpowiedz
a co pisowcu już chcesz szkalować nowy rząd?

@proszebardzo2: chwileczke... czy skoro jest nowy rząd, to ma jakiś immunitet względem konsekwencji za podejmowanie głupich decyzji? To teraz nie wolno zwracać uwagi i krytykować rządu, bo Tusk u władzy?
  • Odpowiedz
  • 2
@tomek123456789: @LongWayHome Może jeszcze daty spotkań z ekspertami na ten temat i kogo ci eksperci reprezentowali? XD Ewentualnie korespondencję wewnętrzną, e-maile, komplet dokumentów na podstawie których powstały założenia.
  • Odpowiedz
odpowiedzą bo muszą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@LongWayHome: no chyba że nie odpowiedzą, to wtedy zabawa w sądzie. Np. Konfederacja mi ani razu nie odpowiedziała, a pytałem 2 lub 3 razy (niestety na zabawę w sąd nie miałem wtedy czasu) ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Trudniej odmówić niż randomowi z neta XD

@mickpl: dokładnie tak samo trudno. Do tej pory raczej nie miałem nigdy problemów z ministerstwami i urzędami lokalnymi (urzędy miasta/gminy itp.) - nawet jeśli pytania były niewygodne. Ale już takie partie polityczne lecą ostro po bandzie i ignorują prawie wszystko. Z tego co pamiętam, to Watchdog też założył multum skarg w sądzie, bo im różne organizacje też nie odpowiadają.
  • Odpowiedz
@PanieAreczku: jako wyborca Trzeciej Drogi która wchodzi w skład koalicji rządzącej jestem za przejrzystością i chciałbym uzyskać takie informacje.
Nie jestem jak typowy pisowiec który zamyka oczy na jakąkolwiek negatywną informacje na temat jego partyjki xdd
  • Odpowiedz