Wpis z mikrobloga

Witam. Potrzebuję porady co zrobić z psem. Koleżanka jakiś czas temu urodziła . Posiada ona dwa psy i jeden z nich jest strasznie agresywny w stosunku do dziecka. Była w kilku schroniskach i nie chcą przyjąć psa. Dziś dzwoniłem spytać się czy mógłbym uspac to niby trzeba psa do behawiorysty i jak nie pomoże to wtedy. Ale czy taki behawiorysta da pewność na piśmie że będzie wszystko w porządku. Jakie macie doświadczenia. Pomysły dodam ze znajomą niechce uspac. Z psem wcześniej nie było problemu. #pies #zwierzeta #schronisko #weteranschroniska #weterynaria
krzysztof48 - Witam.  Potrzebuję porady co zrobić z psem. Koleżanka jakiś czas temu u...

źródło: temp_file1034855270128900812

Pobierz
  • 157
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 71
@pendzoncy_jez no ciekawe czy będziesz taki mądry jak znajomym coś takiego się przytrafi. Fart że to zwykły mały kundel. Nie wiem czy już nie była u behawiorysty. No ja to bym uspał i tyle w temacie. Jeżeli pies atakuje dzieci to chyba coś nie tak z psem. Gwałcicieli i morderców też może wysyłajmy na leczenie do oddziałów otwartych.
  • Odpowiedz
no ciekawe czy będziesz taki mądry jak znajomym coś takiego się przytrafi. Fart że to zwykły mały kundel. Nie wiem czy już nie była u behawiorysty. No ja to bym uspał i tyle w temacie. Jeżeli pies atakuje dzieci to chyba coś nie tak z psem. Gwałcicieli i morderców też może wysyłajmy na leczenie do oddziałów otwartych.

@krzysztof48: fajnie szukasz pomocy
to na c--j pytasz co robic jak juz wiesz
  • Odpowiedz
Ten pies to chyba tam nad wszystkimi dominuje. Jakby tak nie było,to by dziecka nie ruszył.

@Czlowiek_Finn_i_pies_Jake: zaawansowany bambinizm tam pewnie mają, najpierw antropomorfizacja psa i traktowanie go jak dziecko, nie jak psa, później przypał jak się kaszojad pojawia i olaboga, plus baby blues i psa nie uśpi ( do czasu aż okaleczy niemowlę).
Nihil novi sub sole. Z jednej strony jie mam etycznoprawnego problemu z uśpieniem takiego psa, z
  • Odpowiedz
@krzysztof48: czy ona jakoś tego psa przygotowała na pojawienie się dziecka? Jak przyniosła je do domu, to pies w nim był czy został wyprowadzony wcześniej? No i czy poświęca psu minimum czasu czy teraz na się zająć sam sobą? Ogólnie mówiąc -szkoda psa.
  • Odpowiedz