Aktywne Wpisy

Tarciuch +12
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +117

OLX midla - https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/3oKcT/
#midel #nieruchomosci #indexmidela #kredythipoteczny #mieszkanie
źródło: Zrzut ekranu 2023-12-31 o 20.29.08
Pobierz@Paveleks
źródło: Screenshot 2023-09-27 at 15.51.49
PobierzJak obniży cenę to zainteresują się nim patusy i imigranci ze wschodu, którzy mają większy potencjał do robienia problemów / nie płacenia / r--------a mieszkania. Odkąd wszedł BK2% to coraz trudniej o normalnego najemcę.
Może to nie są pałace, ale też nie jest to PRLowski syf tylko schludnie urządzone klity pod wynajem.
Nigdy nie zrozumiem chęci pobierania większej kaucji niż za jeden miesiąc.
Jak coś najemca rozwali, to i tak kasę będzie musiał oddać względem protokołu odbiorczego vs zdawczego.
Jak ktoś chce kaucję równowartości 2, 3 lub więcej czynszów, to raczej wiadomo że to oszust, co będzie z lupą chodził przy oddaniu mieszkania i naciągał byle nie oddać tych pieniędzy.
No to są sądy od takich rzeczy i przedsadowe wezwania do zapłaty, a nie kaucję na 8-10k
Dużo więcej jest nieuczciwych wynajmujących co będą próbowali zachować te kaucję niż najemców co robią takie problemy.
Ty tak na poważnie? Uważasz że lepiej się szarpać po sądach niż po prostu zabezpieczyć trochę większa kaucję?.... :)
Dodtakowo wysoka kaucja ma właściwości filtrujące kombinatorów.
@czarodziejkazksiezyca: Bo nie musi ich wynajmować ?
Ofert na rynku Łódzkim nie brakuje - atrakcyjniejszych cenowo i pod kątem warunków najmu
a 2+2=4... i co dalej?
deweloperowi oplaca sie sprzedac dorgo, kupujacem zaplacic malo... MY TO WIEMY ze interesy stron transakcji sa przeciwne i kazdy ciagnie w swoja strone - o wygranej tej czy drugj strony zadecyduje przewaga liczebna jednych nad drugimi....