Wpis z mikrobloga

@falden: no tyle to rozumiem, ale nadal nie odpowiadasz na to o co pytam, a o czym również wspomniałeś: opłacaniu wpisu. Skąd taki wniosek, nawet jeśli wywód jest niekompetentny (w przypadku tej konkretnej instytucji, niekoniecznie w przypadku ogółu urzędów)? Also, decyzję podejmuje ten czyje nazwisko, pieczątka i/lub podpis na niej widnieje (lub jeśli jest informacja o upoważnieniu lub pełnieniu obowiązków). Jeśli w przypadku KRS jest to zawsze referendarz - to
  • Odpowiedz
KRRIT jest organem konstytucyjnym i na przepisy z ksh nakładają się odnośnie KRRIT

@djtartini1: Jakie przepisy się nakładają? PiS je zlikwidował dając kompetencje Radzie Mediów Narodowych która została uznana za niekonstytucyjną przez TK ale PiS nie wykonał nigdy wyroku TK i mamy niekonstytucyjne zapisy o RMN, które nie mają zastosowania. Konstytucja niby wyznacza jak powinno to wyglądać ale żadna ustawa tego nie wdraża. PiS doprowadził do tego, że nie ma
  • Odpowiedz
Jeśli zostało złamane prawo to podaj konkretny artykuł?

@WiciuWic: choćby art 29 ust 1 lit. a ustawy medialnej. I ten konkretny artykuł nie został zakwestionowany przez TK z tego co kojarzę.
  • Odpowiedz
@WiciuWic: nie rozumiem twojej odpowiedzi. Spytałeś jaki konkretny artykuł został złamany przez Sienkiewicza, to ci przytoczyłem.

TK stwierdził niekonstytucyjność konkretnych artykułów w zakresie pozbawiania kompetencji KRRiT. Te artykuły, które nie zostały zakwestionowane, są w pełni obowiązującym prawem.

Edit: widzę, że usunąłeś odpowiedź i wstawiłeś jeszcze raz to samo.
  • Odpowiedz
@zobq Ale zakwestionowane zostało wyłączne powoływanie członków zarządu przez RMN co chyba dzisiaj lub wczoraj PiS uczynił. Plus naucz się czytać kodeksy, mają prawo jest furtką do interpretacji, że nie są niezbędni tylko literalnie mają prawo ))
  • Odpowiedz
@zobq nie dodałem dokładnie tego samego po pierwsze, po drugie i co z tego? Będziesz się p-----------ł o szczegóły? Na koniec podałem ci możliwą argumentację dlaczego konkretnie PO może twierdzić iż nie złamało tego artykułu. Ja nie jestem za żadną ze stron, prawda jest taka, że ta wymiana TVP jest zajebiście grubymi nićmi szyta ale mieści się w granicach prawa.
  • Odpowiedz
możliwą argumentację dlaczego konkretnie PO może twierdzić iż nie złamało tego artykułu

@WiciuWic: twoja argumentacja opiera się na negowaniu podstawowych pojęć w języku polskim :D
  • Odpowiedz
@WiciuWic: Wyzywanie to objaw prymitywizmu umysłowego, braku kultury i argumentów.
Wiesz dobrze.
Poczekamy na KRS.
Fundacja Helsińska już się wypowiedziała.
Niedługo wypowiedzą się organy UE...
  • Odpowiedz
@takJakLubimy niezłą odklejka. O jakim porządku prawnym możesz mówić w kraju, w którym prezydent ułaskawia ludzi przed skazaniem, prezes partii nie uznaje prawomocnych wyroków sądów a konstytucję obchodzi się powołując organy-wydmuszki takie jak rada mediów narodowych?
  • Odpowiedz
@takJakLubimy po pierwszym zdaniu nie sensu dalej czytać. Tam nie ma nic dyskusyjnego. PiS wyruchalo polski system prawny w tyłek a teraz rękoma takich jak ty próbuje przypisać to nowej władzy. Idź lepiej pośpiewac kolędy na Woronicza.
  • Odpowiedz
@tomekruslan: W sensie, że uchwalali ustawy, mieli większość i Prezydenta?
Teraz KOalicja ma większość, ale nie ma Prezydenta...
To rodzi frustrację, ale nie uzasadnia łamania prawa, bo tak łatwo nie odkręci się zmian.
To zachowanie KO to egoistyczny malec, który nie może dostać zabawki i rozwala całą planszę gry.
Tylko planszą jest Polska.
  • Odpowiedz
@tomekruslan:

noch einmal:

To rodzi frustrację, ale nie uzasadnia łamania prawa, bo tak łatwo nie odkręci się zmian.

To zachowanie KO to egoistyczny malec, który nie może dostać zabawki i rozwala całą planszę gry.

Tylko planszą jest Polska.
  • Odpowiedz