Wpis z mikrobloga

@takJakLubimy wiesz, że na rozstrzygnięcie wpisu do KRS można czekać do 3 miesięcy? (Chociaż z reguły to dużo krócej) Ale tak skąd pisiątko lub konfederasista może mieć jakąkolwiek wiedzę o czymkolwiek xD
  • Odpowiedz
@djtartini1 zgodzę się, że sytuacja nie jest jednoznaczna i skomplikowana, ale PO wykorzystało lukę właśnie w postaci ksh. Czy to było moralnie git? Nie mnie oceniać. Jakie konkretnie prawo złamali? Żadne. Tu dyskusja powinna się skończyć.
  • Odpowiedz
@djtartini1: fajnie by było teraz być taką szeregową Grażynką w tym sądzie, co tylko przekłada te papiery z półki na półkę i podstemplowuje to co jej powiedzą. Dlaczego? - być może spytacie. Otóż dlatego, że normalnie w sytuacji, w której jest jakaś wątpliwość albo jest skomplikowana, przedkłada się temat do przełożonego. A ten do swojego przełożonego. I tak do samej góry drabinki - aż trafi do kogoś kto ma odpowiednio
  • Odpowiedz
@WiciuWic: Syndrom wyparcia. Każdy wie, że Tusk zlamał na prawo.
Jego zwolennicy usprawiedliwiają to dobrą wolą i chęcią zakończenia hejtu w TV - vide śniadanie u Rymanowskiego.
Przeciwnicy Tuska uznają to za zamach stanu.
Ja uważam to za kompletną destrukcję porządku prawnego RP.
Z ostatków i pozorów demokracji parlamentarnej, za sprawą zarządzania uchwałą weszliśmy w dyktaturę.
A to mi się
  • Odpowiedz
@otto13: Ano to, że pani Grażynka nie podejmuje żadnej decyzji (jak twierdziłeś we wpisie) tylko wykonuje polecenia innej osoby. Coś jak pielęgniarka w szpitalu albo sekretarka w januszeksie.
  • Odpowiedz
@takJakLubimy Ten dalej swoje… albo jesteś idiotą albo idiotą. Doucz się trochę w kontekście KSH i ogólnie się doucz a potem się wypowiadaj czy ktoś złamał dane prawo czy nie, mnie jebią Tuski i Kaczory, wypowiadam się jak to się ma od strony prawnej. Jeśli zostało złamane prawo to podaj konkretny artykuł?
  • Odpowiedz