Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mamy jedno dziecko 2 letnie, syna i zawsze myślałem że zupełnie nam to wystarczy. Ostatnio rodzina, znajomi, zaczeli nam sugerowac ze musi byc drugie zeby miał rodzeństwo i miał sie z kim bawic. Juz teraz jestesmy czesto bardzo zmęczeni i czasami wpływa to na naszą relacje i nie wyobrażam sobie jakby to było z dwójką. Chciałem zapytać was mirki czy któryś z was miał tak że dopóki było jedno dziecko było dobrze, ale z dwoma zrobił sie za duży sajgon i zadzialalo to juz negatywnie na wasze relacje i życie? Czy jednak to jest tak samo, albo jak niektórzy mówią łatwiej? #dzieci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim z dwójką jest tak samo zajebiście i jedynie atrakcji masz 2x więcej ( ͡º ͜ʖ͡º). A na poważnie jest łatwiej, masz już doświadczenie i nie przejmujesz się pierdołami.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Łatwiej z rodzeństwem, jak trochę podrosną sami się sobą będą zajmować, starszy pomoże przy młodszym no i będzie dwóch na dwóch, gdybyście jakoś przeginali jako rodzice Łatwiej we dwójkę się temu przeciwstawić niż jedno dziecko vs dwóch rodziców. No i weselej jak jest więcej. Powodzenia i Wesołych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim z dwójką jest oczywiście trudniej. Bo choć doświadczenie z pierwszym pomaga się mniej stresować, to i tak małe dziecko zajmuje mnóstwo czasu. A jest jeszcze to pierwsze. Nie wiem kto pisze, że z dwójką jest łatwiej. Przecież to nielogiczne - nie dostajesz nagle więcej czasu dla siebie tylko masz znacznie mniej. A przynajmniej przez pierwsze lata.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sam nie mam, ale u znajomego żona naciskała na drugie, on się zgodził i nie dają rady, nawet ona bardziej żałuję niż on, bo dziecko jest dużo bardziej wymagające niż pierwsze. U nich też problemy z kasą, zdrowiem, zmęczenie. Jak będziesz miał kolejne dziecko innej płci i minimum 3 lata różnicy to nie wiem czy one się będą ze sobą tak bawić. Zresztą czasami rodzeństwo się bawi a czasami
  • Odpowiedz