Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania

Jestem programistą java z 1,5 roku doświadczenia i znam ją całkiem dobrze, gdyby tylko javy i springa wymagano, to mógłbym już bez problemu jako regular pracować. Czy warto się teraz uczyć chmury na jakis levelu większym niż podstawowy w moim przypadku? Pracowałem z terraformem, konfigurowałem różne usługi, potrafię sam sobie zrobić ECR, ECS, Lambdy. Więk jak to ogólnie działa, ale nie jakoś w szczegółach. Zastanawiam się, czy swój czas poświęcić na chmurę, czy może coś innego? Co mi da największe szanse na dostanie jak najlepiej płatnej pracy? Może zamiast chmury to front i pójście w fullstacka? Nie miałem już ponad 1,5 roku rozmowy o pracę i w sumie nie wiem, o co pytają jak ktoś chce na regulara.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pandillero:

Co mi da największe szanse na dostanie jak najlepiej płatnej pracy? Może zamiast chmury to front i pójście w fullstacka? Nie miałem już ponad 1,5 roku rozmowy o pracę i w sumie nie wiem, o co pytają jak ktoś chce na regulara.

Stary przeciez to jakis bootcampowiec przyglup ktory chce za nic nie robienie kosic nie wiadomo jakie pieniadze. Jest tyle zrodel, ze osoba ogarnieta i taka ktora faktycznie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >Jest tyle zrodel

@wcaleniepchamsiewmultikonto:

Przecież wykop jest jednym z nich. Poza tym stwierdzasz, że jest tyle źródeł i jednocześnie mówisz, że osoba ogarnięta sama dojdzie do sukcesu. Czyli osoba ogarnięta nie może korzystać z tych źródeł, bo musi sama dojść do sukcesu. Wcześniej zacząłeś wigilijną
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sam pijesz juz chyba, ale Ci odpisze grzecznie, bo jestes jak widze pustakiem ktory i tak nie zajdzie daleko, skoro podstaw nie umiesz znalezc.

Chmury to AWS - najpopularrniejsze. Jak poznasz to inne to szczegol. Certyfikat Solutions Architect. Wraz z rzeczami w chmurach trzeba znac Terraform. To co robisz w AWS to puszczasz Terraformem - nikt recznie nie klika w UI.

Zeby znac Kubernetes, to musisz wiedziec co to Docker (nie
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: w dzisiejszych czasach podstawowa znajomość chmury to must have nawet dla juniora. Takie czasy, że chmura rządzi czy się to komus podoba czy nie. A umiejętność napisania yamla żeby odpalić swoją apke na k8s jest tak trywialne jak pisanie Hello World. Jak ktos nie ogarnia takich podstaw to niech lepiej na support idzie a nie do programowania się pcha.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >Powodzenia i troche samodzielnosci.

@wcaleniepchamsiewmultikonto:

Chyba zaszło nieporozumienie, bo wszystko, co napisałeś, wiem i stosowałem, co napisałem w pierwszym poście. Pytałem o to, czy bardziej opłacalne finansowe będzie pójście Spring + AWS czy Spring + jakieś frontowe frameworki
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): >ludzie się dziela na tych, którzy rozumieją o co chodzi selidze i na tych przeinaczaja jego przekaz

@programista15cm:

Strasznie sapie ten gość, nie mogę go słuchać. Wolę ludzi pokroju
  • Odpowiedz