Aktywne Wpisy

Polasz +36
Dzień dobry :)
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
KarnetNaGlony +67
źródło: temp_file4304401283938043246
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4675324448878078082
Pobierz
źródło: temp_file4304401283938043246
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania
Jestem programistą java z 1,5 roku doświadczenia i znam ją całkiem dobrze, gdyby tylko javy i springa wymagano, to mógłbym już bez problemu jako regular pracować. Czy warto się teraz uczyć chmury na jakis levelu większym niż podstawowy w moim przypadku? Pracowałem z terraformem, konfigurowałem różne usługi, potrafię sam sobie zrobić ECR, ECS, Lambdy. Więk jak to ogólnie działa, ale nie jakoś w szczegółach. Zastanawiam się, czy swój czas poświęcić na chmurę, czy może coś innego? Co mi da największe szanse na dostanie jak najlepiej płatnej pracy? Może zamiast chmury to front i pójście w fullstacka? Nie miałem już ponad 1,5 roku rozmowy o pracę i w sumie nie wiem, o co pytają jak ktoś chce na regulara.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
XD
Nigdy nie ucz sie na zapas, a certyfikaty ze znajomosci AWS czy cokolwiek robisz gdy juz znasz, a nie zeby sie nauczyc a potem znalezc prace w tym temacie.
@wcaleniepchamsiewmultikonto: no to powiedz jak ma znaleźć pracę w temacie malkontencie zamiast tylko jojczeć, że coś robi nie tak xD
@programista15cm: Widzę jakieś 2-3 filmy jego autorstwa sprzed 10 lat.Nowsze o biznesnie. Jakiś dokładnie polecasz?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Co mi da największe szanse na dostanie jak najlepiej płatnej pracy? Może zamiast chmury to front i pójście w fullstacka? Nie miałem już ponad 1,5 roku rozmowy o pracę i w sumie nie wiem, o co pytają jak ktoś chce na regulara.
Stary przeciez to jakis bootcampowiec przyglup ktory chce za nic nie robienie kosic nie wiadomo jakie pieniadze. Jest tyle zrodel, ze osoba ogarnieta i taka ktora faktycznie
@wcaleniepchamsiewmultikonto:
Przecież wykop jest jednym z nich. Poza tym stwierdzasz, że jest tyle źródeł i jednocześnie mówisz, że osoba ogarnięta sama dojdzie do sukcesu. Czyli osoba ogarnięta nie może korzystać z tych źródeł, bo musi sama dojść do sukcesu. Wcześniej zacząłeś wigilijną
Chmury to AWS - najpopularrniejsze. Jak poznasz to inne to szczegol. Certyfikat Solutions Architect. Wraz z rzeczami w chmurach trzeba znac Terraform. To co robisz w AWS to puszczasz Terraformem - nikt recznie nie klika w UI.
Zeby znac Kubernetes, to musisz wiedziec co to Docker (nie
@wcaleniepchamsiewmultikonto:
Chyba zaszło nieporozumienie, bo wszystko, co napisałeś, wiem i stosowałem, co napisałem w pierwszym poście. Pytałem o to, czy bardziej opłacalne finansowe będzie pójście Spring + AWS czy Spring + jakieś frontowe frameworki
@programista15cm:
Strasznie sapie ten gość, nie mogę go słuchać. Wolę ludzi pokroju