Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Jest całkowicie obiektywna,ale jeśli chodzi o facetów. Faceci mają wyłącznie jeden typ urody, który podoba się kobietom, czyli wysoki i szeroki z mocną szczęką. Nie ma czegoś takiego jak kobiety lecące na manleta framecela albo na niskiego gościa z mordą prawie bez szczęki i prey eyes.
  • Odpowiedz
że skala 1/10 jest uniwersalna i każdy musi się zgadzać np jak zapytać 1000 osób osob o urode danej osoby znajdzie sie kilka osób co powiedzą ze ktos jest sredni albo brzydki

@mirko_anonim: Tylko zauważ, że najczęściej większość ludzi nie chce żyć w prawdzie co do swojego statusu - czy to ekonomicznego, czy matrymonialnego. Dlatego ludzie raz że zawyżają ocenę swoją na tej skali, a dwa że zawyżają pozycje kobiety
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: tak, to dlaczego faceci typu Leonard DiCaprio (bogaci, przystojni, ze statusem, pieniędzmi) mając dostęp do kobiety KAŻDEGO typu zawsze wybierają młode (poniżej 25 roku życia), szczupłe, niższe od siebie, z podobnych kręgów społecznych?

a przecież mogliby się spotykać jakby chcieli do związku np. z laską o 20 cm wyższą, albo o 20 kg od nich cięższą, albo z piękną i uroczą pracownicą dyskontu - a jednak tego nie robią?

Bo uroda
Dietetyq - @choochoomotherfucker: tak, to dlaczego faceci typu Leonard DiCaprio (boga...

źródło: 1661957233-fR8NFmLNcf

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dietetyq: Nie śledzę życia gwiazd i nie wiem, kto tam na kogo leci, patrzę na zwykłych ludzi. A zwykli ludzie są z innymi zwykłymi ludźmi - niektórzy z trochę ładniejszymi, niektórzy z trochę brzydszymi, ale skoro ze sobą są, to znaczy, że się sobie podobają. Nawet śledząc samo mirko, można zauważyć, że ludzie mają różne gusta, czasem pod jednym zdjęciem dziewczyny pojawiają się bardzo różne komentarze, jeden pisze, że by
  • Odpowiedz
Nie śledzę życia gwiazd i nie wiem, kto tam na kogo leci, patrzę na zwykłych ludzi. A zwykli ludzie są z innymi zwykłymi ludźmi -

@choochoomotherfucker: Masz rację, tylko ludzka natura jest dość ... uniwersalna.

To, że "zwykli" ludzie coś robią to często jest związane z brakiem dostępu do zasobów. Chyba, że chcesz mi powiedzieć że Ci wszyscy faceci i kobiety tkwiący latami z partnerem który im się już dawno nie podoba
  • Odpowiedz
@Dietetyq:
noi wlasnie w rzeczywistości tak jest że jakaś osoba ci się podoba albo nie. Znam wiele dziewczyn atrakcyjnych którym niczego nie brakuje ale mimo tego jakoś mi się nie podobają i są dla mnie meh...
  • Odpowiedz
@Revizorek: dokładnie i to czy Ci wstępnie się jakaś osoba podoba to już wiesz po dosłownie 1 minucie rozmowy - a jakbyś usiadł z kartą na 30 minut to byś umiał rozpisać konkretnie to Ci się w niej podoba a co nie

czasami też jest tak i to zarówno u mężczyzn i kobiet, że ktoś nam się podobna bardzo fizycznie ... do momentu jak zacznie coś gadać :)

bo wtedy wychodzi, że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): co innego ocenienie czy ktoś jest atrakcyjny czy brzydki a co innego podobac się czy też nie. Dziewczyna może być ładna ale może się nie podobać tak samo chłop może być handsome ale nie w typie czyimś (nie podobać się)

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: obiektywnie mniej więcej można ocenić czy ktoś jest atrakcyjny czy nie zgoda w 100% ale co innego jakie emocje wzbudzać. Np dla mnie monnica belluci jest średnia z urody a większość mówi że jest piękna xd? Jak ktoś ma włosy na głowie, ma symetrię proporcje zachowane i brak defektów jakiś szczególnych to kwestia już subiektywna mocno dalej. Np przemcel jest skrajnością ale ile takich ludzi jest ? Mało bardzo
  • Odpowiedz
@Revizorek:

no jak ktoś jest poniżej przeciętnej normy i jest brzydki < 5 z krzywym ryjem to tak.

Lepiej zobacz badania że kobiety znacznie surowiej oceniają mężczyzn niż oni kobiety.
Jeśli założymy że 5/10 to jest wygląd przęciętny, to niestety ten przęciętny wygląd dzisiaj jest absolutnie
  • Odpowiedz
@Revizorek: to żyj w odrealnioym świecie. Gusta kobiet się pokrywają i tu nie ma dyskusji. Nie chce mi się walczyć z chocholłem "bo znam brzydali, którzy mają piękne kobiety" bo to jest durny bullshit z tyłka. Powiedziałem że kobiety szukają ponadprzeciętnych cech, że jadą na efekcie halo, więc nie ma możliwości żeby Oskarek miał kiepski mental (chyba że ostra choroba psychiczna) i był sam nie mógł znaleźć kobiety. Kobiety same
  • Odpowiedz