Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #przebranzowienie #it #pracait

Raz mnie zaciekawiło w jaki sposób bootcampu za 15k dają gwarancję pracy, no bo gdyby faktycznie po półroczny boot ampie dostać gwarantowana pracę nawet za najniższa to i tak pieniądze się prędzej czy później zwrócą.

Okazało się, że "gwarancja pracy" wg regulaminu polega na tym, że po zakończeniu bootcampu co tydzień oni wysyłają CV kandydata do 10 frim, a kandydat ma wykazać inicjatywe i również wysyłać co tydzień 10 CV do INNYCH niż oni firm.

Jak łatwo zgadnąć - po dwóch tygodniach i 30 cv już nie było firm do których kandytat mógł wysyłać, więc się pytali czy wysłał kolejne 10 cv w tym tygodniu a kandytat mówi, nie bo nie ma już firm w okolicy i wysłał tylko 6 CV.
No to oni wtedy, że w takim razie nie spełnił warunków i umowa została dopełniona :)
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TieTie mniej wiecej to moze tak dziala, ale generalnie winny jest marketing bo nazwa "gwarancja pracy" wskazuje ze dane szkolenie wiaze sie z pracą. Ale te osoby podpisywaly i wczesniej powinny czytac umowy co konkretnie podpisują, i na czym to polega. Ale potem to bylo wiesz "kazali podpisac, ja nie czytalem" . Pomocy halo ratunku oszukali mnie !!!1!1!1...
  • Odpowiedz