Aktywne Wpisy

Defined +827
titus1 +208
Mój rudy kumpel kot Donald dziś zakończył życie. Miał raptem 3 lata i 10 miesięcy Zginął przez ludzką zawiść, został otruty. Był ze mną odkąd znalazłem go jako pół ślepe, zasmarkana kocie. Mistrz dzikich gonitw z psem, które odbywały się po domu w środku nocy. Wybitny specjalista od spania u wylotu powietrza w laptopie. Znakomity smakosz saszet. Trzymaj się tam, gdziekolwiek jesteś. #koty #zwierzeta #przyjaciel
źródło: 1000001595
Pobierz

Umowa przedwstępna na pierwsze #mieszkanie podpisana, jutro składam wniosek o #kredyt2procent
1. Czy kredyty brane z gwarancją wkładu własnego procesowane są przez banki dłużej niż standardowe wymagające 20% wkładu? (Wymaga ktoś mniej niż te 20% wgl?)
2. Jak wygląda kwestia brania kredytu 2 % na mieszkanie + wykończenie? Muszę w jakimś określonym okresie czasu (np. 2 lata) przedstawić bankowi rachunki za materiały typu płytki, panele, farby oraz ewentualnie faktury za robociznę czy jest to bardziej skomplikowane? Umeblowanie też tu się wlicza?
Na wkład mam, tak samo na wykończenie, ale skoro to darmowe siano to grzech byłby nie skorzystać.
#kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Oczywiście jak weżmiesz np 50k na wykończenie i zostanie Ci 10k to nikt nie
1) ten sam czas
2) tak, wykończenie przez kilka miesięcy. Bank robi inspekcję jak wykorzystałeś środki. Nie trzeba faktur. Umeblowanie tak ale jak jest trwale połączone z nieruchomością czyli np: kuchnia, szafy wnękowe.
@mirko_anonim: Nie wpływa to na czas procesowania wniosku.
──────────────
@mirko_anonim: W programie BK2 niskie oprocentowanie rzędu 2% przez pierwszych 5 lat skutkuje tym,