Wpis z mikrobloga

Mirasy, macie u siebie w robocie dostep do prywatnych instancji Azure Open AI z GPT4? Albo czy firma pozwala na wklejanie kodu do publicznego ChatGPT/OpenAI API?

#programista15k #programowanie #chatgpt #openai

Jakie narzedzia AI w pracy programisty, wariacie?

• Firma daje Azure OpenAI i moge robic co chce 11.1% (10)
  • Firma daje Azure OpenAI, ale ograniczone 5.6% (5)
  • Firma nie ma nic takiego, ale moge uzywac ChatGPT 25.6% (23)
  • Nie ma, nie wolno, po co to komu 57.8% (52)

Oddanych głosów: 90

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MilionoweMultikonto: u mnie nie wolno bylo wrzucac nic proprietary z obawy przed wyciekiem danych, firma z branzy fintech.

Ale zareagowali szybko na potrzeby zespołów i ogarneli prywatna instancje GPT4-32k i mozna wrzucac co sie chce, lacznie ze strategiami firmy i danymi z baz :)
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto kwestia bezpieczeństwa danych firmy; wklejania kodu lub problemu, w którym mogą być zawarte jakieś dane klientów; brak kontroli nad danymi wysyłanymi na zewnętrzne serwery. Z tego też powodu mam w korpo zablokowane wszelkie translatory, bo ludzie wpisywali całe maile od/do klientów, jak i dużo stron na których można się w ogóle zalogować.
  • Odpowiedz
w jaki sposób firma uzasadnia takie ograniczenie?

@MilionoweMultikonto: W żaden, tak samo jak Chatowi nie mogę wkleić Tobie jak i dowolnemu publicznemu modelowi. ;)
Używałem chwilę FauxPilota-16B-multi na homelabie, ale nie ma porównania nawet do Copilota. A IMO szkoda czasu na robienie CR, którego nikt nie przyswoi, kiedy sam siebie mogę w tym czasie sprawdzić i poprawić.

Tak, jestem otwarty na propozycje lepszych modeli. ;)
  • Odpowiedz
@MikeLitoris: czyjś serwer czyjemuś serwerowi nierówny. Mozesz miec wykupiony serwer i obwarowanie umowami tak, że hosting prawnie odpowiada za bezpieczeństwo Twoich danych, możesz mieć te dane szyfrowane end-to-end itd. A darmowy translator nie jest darmowy - płacisz danymi.
  • Odpowiedz