Wpis z mikrobloga

@NarciarzFarciarz: plusik za odczarowywanie Kanady. Jak czasem ktos sie mnie pytal i mniej wiecej pisalem mu to co ty doswiadczasz to nie wierzyli. No ale taka jest smutna prawda.

No właśnie, praca xD Oboje nie mamy zawodu, chcemy złapać pierwszą lepszą pracę. Tylko z reguły stawki są żenujące bo poniżej 20$ na godzinę

@NarciarzFarciarz: no, i to brutto, $20 na godzine to jakies 40k rocznie czyli jakies 25%
  • Odpowiedz
@teslamodels Albo solidny zapas kasy.
@specjalista_od_bytu z otoczenia, "ze słychu" to jest coraz więcej przypadków że ktoś wraca do Polski z Kanady
@yhbgrobdoivbvwamsv Byłem przekonany, że skoro w usa daliśmy radę, to i tutaj damy. Niestety rynek w Kanadzie jest ciężki pod każdym względem
@Aguirre_gniew_brzozy chyba czytałem, ale to bez porównania. Pojechali z mocnym kapitałem i doświadczeniem zawodowym
  • Odpowiedz
Mój kolega wyjechał jako nastolatek i sobie chwali.

@Melekesz: czyli kiedy? bo znam pare osob co wyjechalo jakies 20 lat temu, z jednej sredniej pensji kupili dom warty teraz ponad milion i zyja sobie wesolo.

Byłem przekonany, że skoro w usa daliśmy radę, to i tutaj damy. Niestety rynek w Kanadzie jest ciężki pod każdym względem

@NarciarzFarciarz: coz, kanada to kraj, ktory nie moze sie zdecydowac czy chce
  • Odpowiedz
@NarciarzFarciarz: EU>Ameryka jeśli chodzi o poziom życia. Nawet jakbyś pod Toronto mieszkał to i tak musisz mieć auto, tak zostały zaprojektowane tam drogi i miasta, że wszędzie jest daleko. To nie Europa, że na nogach nawet te 5km przeczłapiesz. USA jeszcze rozumiem, spełniać American Dream, są możliwości itp. ale Kanada? Szaro, buro, masa hindusów i azjatów. Jak uderzaliście bez wykształcenia było jechać na Islandie, Norwegie, Niemcy, Holandie i byście lepiej
  • Odpowiedz