Wpis z mikrobloga

@Szkarpet: papier ścierny 1200, pasta do polerki, woda z spryskiwaczem i jedziesz. Oklej w koło lampy wszystko taśma malarska, a pasty daj naprawdę mało bo uwalisz sobie całą maskę.
  • Odpowiedz
@Szkarpet nie masz założonych jakichś żarówek typu xenon look +p--------d procent światła? ja się kiedyś na takie naciąłem i świeciły gorzej niż najtańsze zwykłe
  • Odpowiedz
@Szkarpet: kup sobie k2 lamp doctor. 15-20zł taka pasta w tubce. nałóż na lampę i szmatką rozsmaruj i zetrzyj do sucha. Bo pewnie zmatowiałe masz.
  • Odpowiedz
@Szkarpet: nie wierz gościowi z tym lamp doctor, że to takie proste do usunięcia xD Zmatowienie lamp to nie jest jakiś tam nalot, że potrzesz ścierką i zejdzie. Nawet K2 na filmie instruktażowym przed użyciem pasty pokazuje, że dość ostro trzeba wlecieć z papierem ściernym. Ta pasta to nic innego jak pasta polerska, ale taka do wykończenia - kropka nad i.

Tutaj wspomniany filmik: https://youtu.be/E19SubkkJnw?si=TRDPK3Koij4L0Fg1

Z zamienników miałem do czynienia
  • Odpowiedz
@Szkarpet: nauczyć się z tym żyć, różowa miała corsę c i niestety ale standardowy halogen tak właśnie świeci w tym aucie
opuść trochę lampy i jeździj na długich bo są naprawdę tak beznadziejne że nikt nie zwróci uwagi że świecisz po oczach
  • Odpowiedz
  • 0
@Pangia: w czasach swej świetności nie mogłem na nie narzekać.. Teraz za mała widoczność.
@NuklearnySzpadel Dzięki za polecenie. Po cenie widzę, że najpierw wypróbuje porady z renowacją wyżej (dam do detailingu bo wychodzi tyle co kupienie wszystkich środków do tego), a jak nic nie pomoże to kupię jedną z tych marek które wymieniłeś.
  • Odpowiedz