✨️ Obserwuj #mirkoanonim Jak wygląda mienie psa gdy pracuje się na etat poza domem? Czytam różne fora i wychodzi na to, że pies to tylko jak masz pracę zdalną albo nie ma cię maksymalnie 3h, a zostawianie psa na 9h to bestialstwo i powinno być karane jak pójdziesz z nimi w dzień pracujący tylko na jeden spacer rano i jeden po południu. Oczywiście miałby drzwiczki na ogródek, żeby mógł się w spokoju odlać. Czy pozostaje czekać do emerytury lub zmiany trybu życia? #pies #psy #zwierzeta #zwierzaczki
@mirko_anonim: mam psiaka. Różowa co prawda pracuje zdalnie ale raz lub dwa razy w tygodniu jedzie do biura to piesek zostaje sam na 8.5 - 9h. Z rana przed pracą wychodzimy z nim na solidny spacer żeby się wybiegał, jak wychodzimy dajemy mu jakieś zajęcie typu kong do lizania i znosi to naprawdę dobrze. Po pracy znów idzie na fajny spacer i przed snem na jeszcze jeden. Uważam, że nie
@mirko_anonim: mam psa od 4 lat. Oboje z mężem pracujemy na etat. Wstaję o 6 rano i lecę z nią codziennie na spacer, wracam o 15.30 i od razu spacer. No i wieczorem koniecznie spacer przed snem. 3-4 razy w tygodniu taki dłuższy spacer wpada, czasem nawet po 15 km, żeby się wybiegała. Jak wiem że mi dłużej zejdzie w pracy/po pracy to podrzucamy ją rodzicom albo znajomym. Pies powinien
Jeśli nauczysz od małego to nie będzie problemu żeby pies został na tyle godzin sam. Krzywda mu się nie dzieje wbrew opiniom wykopków. Grunt żeby przyzwyczaić od początku. Szwagier ma psa, którego nauczyli że w nocy idzie na siku. No i wstają już trzeci rok w środku nocy żeby go wypuścić na ogródek :D
@mirko_anonim jak masz dom, to cię może nie być tydzień, byle miał gdzie spać i co jeść, pić. W mieszkaniu gorzej bo zasra wszystko i pewnie będzie ujadał
@mirko_anonim: miałem labradora przez 18 lat. Przez kilka pierwszych lat to było właśnie tak, ja i żona do pracy, dzieciaki do szkoły u pies i koty były same przez 9 godzin. Potem przez rok byłem samotnym ojcem, siedziałem w domu. Wstawałem rano, wyprawialem dzieciaki do szkoły. Psa wyprowadzałem. Po wyjściu dzieciaków do szkoły następował pomór w domu. Czyli pies i koty po prostu szły spać, budziły się kiedy dzieciaki wracały
@mirko_anonim normalnie, każdy kogo znam i ma psa pracuje 8h. nie wdawaj się w dyskusje z psiarzami, to debile. a już w szczególności unikaj tych szurów od karmienia surowym mięsem, to jest choroszcz
@mirko_anonim ja psa nie mam i nie miałam, ale znajomi przygarnęli pieska i strasznie wył jak zostawał sam w domu aż musieli go oddać bo sąsiedzi się skarżyli więc na pewno trzeba wziąć pod uwagę czas na przyzwyczajenie psa do zostawania samemu
Jak wygląda mienie psa gdy pracuje się na etat poza domem
@mirko_anonim: normalnie, zostawiasz go na posesji albo w chacie i on napierdziela na byle co godzinami - pies jak szczeka to się nie męczy więc może tak wiele godzin i nic mu nie jest, tak że nic się nie przejmuj bo wszyscy tak robią, bierz psinkę albo najlepiej dwie na raz coby miały towarzystwo i gitara
#iran Ciekawe kto załatwił samolocik - pewnie Sikorski. Ale byłoby zesranie jakby stado celebrytów zostało zestrzelonych, chyba na wawelu by ich pochowano
Jak wygląda mienie psa gdy pracuje się na etat poza domem? Czytam różne fora i wychodzi na to, że pies to tylko jak masz pracę zdalną albo nie ma cię maksymalnie 3h, a zostawianie psa na 9h to bestialstwo i powinno być karane jak pójdziesz z nimi w dzień pracujący tylko na jeden spacer rano i jeden po południu. Oczywiście miałby drzwiczki na ogródek, żeby mógł się w spokoju odlać. Czy pozostaje czekać do emerytury lub zmiany trybu życia?
#pies #psy #zwierzeta #zwierzaczki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Do you think grammar is a motherfucking game?
@mirko_anonim: Psy chyba nie mogą posiadać rzeczy u nas
@mirko_anonim: Myślałem, mordo, że pytasz o mielenie psa.
W tej kwestii mógłbym pomóc, ale na inne pytanie nie mam odpowiedzi.
@Njal
wpis 100% na poważnie. Macie psiaka w takiej sytuacji?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Potem przez rok byłem samotnym ojcem, siedziałem w domu. Wstawałem rano, wyprawialem dzieciaki do szkoły. Psa wyprowadzałem. Po wyjściu dzieciaków do szkoły następował pomór w domu. Czyli pies i koty po prostu szły spać, budziły się kiedy dzieciaki wracały
@mirko_anonim: normalnie, zostawiasz go na posesji albo w chacie i on napierdziela na byle co godzinami - pies jak szczeka to się nie męczy więc może tak wiele godzin i nic mu nie jest, tak że nic się nie przejmuj bo wszyscy tak robią, bierz psinkę albo najlepiej dwie na raz coby miały towarzystwo i gitara