Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio zauważyłem, że duże mieszkania w centralnych dzielnicach Warszawy nie łapiące się pod BK2% czyli takie w okolicach 1 000 000 - 1 100 000 tanieją i można coś fajnego kupić nawet w apartamentowcach postawionych po 2000 roku. Od dłuższego czasu mam spoko zarobki #programista15k netto. Wkład własny na poziomie 20% mam i będę miał też poduszkę w wysokości 60K.
Mieszkanko jest naprawdę fajne nie trzeba w nie wkładać hajsu na wykończenie, budynek to też ładny apartamentowiec. Myślałem żeby skorzystac z BK2% ale trochę się spóźniłem i żeby coś kupic to musiałbym szukac na Białołece.

Kredo brałbym na 800k odsteki byłyb duże a mieszkanie w tej lokalizacji spokojnie wynajmę w całości albo wynajme jeden pokój.
Wiadomo moja decyzja, ale bedę wdzięczny za każdą opinię szczególnie ludzi, którzy mieli podobny dylemat.
#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeszcze tragedii nie ma - 800k to ok. 5,5k raty zakladajac stale oprocentowanie ok. 7%. Choc tez sytuacja w it nie jest teraz kolorowa i bym sie troche bal poswiecac polowe wyplaty na kredyt i czynsz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @dochodek imo tam ktoś do metrażu pewnie wliczył ten 'ogród zimowy' i ewentualnie loggie dlatego wyszło tak mało za metr. 80m to już mogą być 3 pokoje + salon, albo dwa większe pokoje i 30m+ salonu a na zdjęciach jakoś nie widać żeby te pokoje były jakieś duże więc nijak mi się to nie zgadza. Szkoda, że nie ma planu wrzuconego
  • Odpowiedz