Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +18
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

mafi20 +74
Musze powiedzieć szczerze że jak się przesiadałem z Androida na iPhona to nie miałem tego efektu wow , ale jak teraz się przesiadłem z laptopa z Windowsem na MacBooka air m2 to kopara mi opada , p------y sprzet i ta bateria chyba z 15 godzin mi wytrzymał ostatnio , człowiek całe życie się męczył na Windowsie a tu takie cudo za śmieszne pieniądze .
#macbook #apple #macos
#macbook #apple #macos
źródło: 8355
Pobierz

Ostatnio zauważyłem, że duże mieszkania w centralnych dzielnicach Warszawy nie łapiące się pod BK2% czyli takie w okolicach 1 000 000 - 1 100 000 tanieją i można coś fajnego kupić nawet w apartamentowcach postawionych po 2000 roku. Od dłuższego czasu mam spoko zarobki #programista15k netto. Wkład własny na poziomie 20% mam i będę miał też poduszkę w wysokości 60K.
Mieszkanko jest naprawdę fajne nie trzeba w nie wkładać hajsu na wykończenie, budynek to też ładny apartamentowiec. Myślałem żeby skorzystac z BK2% ale trochę się spóźniłem i żeby coś kupic to musiałbym szukac na Białołece.
Kredo brałbym na 800k odsteki byłyb duże a mieszkanie w tej lokalizacji spokojnie wynajmę w całości albo wynajme jeden pokój.
Wiadomo moja decyzja, ale bedę wdzięczny za każdą opinię szczególnie ludzi, którzy mieli podobny dylemat.
#nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: to w końcu duże czy w takiej cenie w centralnej dzielnicy? Bo obecnie to za tyle to można dostać coś koło 50m^2
@mirko_anonim: XD
@mirko_anonim: taka poduszka to 5-6 miesięcy życia w dużym mieście dla singla 3-4 dla żonatego dzieciatego, poduszka finansowa to 200-300k minimum w tych czasach
@mirko_anonim: ale prowizja mala, a za rok-dwa stopy spadna i bedziesz mial i mala prowizje i male stopy. Przemysl to sobie
https://www.morizon.pl/oferta/sprzedaz-mieszkanie-warszawa-ochota-juliana-ursyna-niemcewicza-81m2-mzn2042823595
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91