Wpis z mikrobloga

Po pierwsze się nie tyraj, bo szkoda Twoich nerwów. Bardzo ciężko jest się zmienić i super, ze w ogóle próbujesz stary, bo większość ma w------e.

Z tego co piszesz, to postawiłeś sobie zbyt ambitny cel, co ostatecznie przyniosło odwrotny skutek - zamiast Cię zmotywować, to Cię przytłoczył i zdeprymował. Zarzuć sobie do poduchy jakieś Getting things done i wdrażaj w żyćko.
  • Odpowiedz
Trzeba podjąć bardziej radykalne decyzje, wyjść ze strefy komfortu.

Wcześniejsze lata to filmy coachingowe, które mi dużo pomogły, ale wiele jest przeszkód, by ich rady zastosować.
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: Sorki, pisze z tel i nie mogę edytować wpisu… Tak jak pisałem, warto - 1. O---------c się od siebie. 2. Wstać rano i dać sobie czas na pozbieranie myśli i zorganizowanie dnia. 3. Możesz do tego dorzucić jakaś prace z oddechem 4. Wyłączasz telefon, social media i ogólnie niwelujesz rozpraszacze. 5. Lecisz zgodnie z planem - piszesz na kartce co bedziesz robił przez najbliższe powiedzmy 2h i odpalasz Pomodoro.
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: ehhhh… a już na pewno ciężko zacząć. No i jak ktoś mówi, ze w 2 dni chce ogarnąć podstawy tworzenia aplikacji mobilnych, to życzę powodzenia :) Fakt - może uda się przepisać aplikacje z tutoriala, ale Ty chcesz to przyswoić i poczuć, wiec to naturalne, ze ta wiedza musi się przegryźć. W korpo pierwsze 2 dni ogarniasz sobie środowisko. Dasz radę! Bądź konsekwentny, nie zrażaj się i próbuj jak
  • Odpowiedz
@wake_me_up: @thePodgrzybek ale wasze spostrzeżenia wcale nie są przeciwstawne, bo ADHD to głównie praca właśnie nad tym o czym napisał @wake_me_up:, tylko osoby neuroróżnorodne muszą się w tym bardziej kontrolować i "zmuszac'. Teraz to się modnie nazywa coaching ADHD. Wiadome są tabelki na adhd ale one mało dadzą a wręcz mogą zaszkodzić, jeśli nie będziemy układać sobie dnia jak o tym właśnie kolega pięknie napisał.
  • Odpowiedz