Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kupiłem w zeszłym tygodniu kawę na allegro bo była 4zl tańsza niż w Lidlu.
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od wielu lat więc wiem jak powinna wyglądać. W załączniku zdjęcia i porównanie do oryginału. Sprzedawca twierdzi że wszystko jest git, tylko producent ma różne partie więc generalnie mogę s--------ć. Oczywiście w opisie aukcji nie było mowy o tym że to kawa przeznaczona na rynek rosyjski i ukraiński.
Kręcić małysza? Co wy byście zrobili? Na jedno opakowanie bym machnął ręką, ale kupiłem 6 sztuk które już pojechały do rodziny zagranicę jako prezent, więc niesmak pozostał.

#allegro #kawa #oszukujo #lavazza #prawo #uokik
wjkp - Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kup...

źródło: 1000012871

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@allegro_pl: dyskusja jest założona od piątku, sprzedawca chce zwrotu towaru co z wymienionych przyczyn jest w chwili obecnej niemożliwe, dodatkowo sprawa została zgłoszona do producenta kawy z podejrzeniem podróbki więc możliwe że kawa się przyda jako dowód w sprawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wjkp Podrabianie kawy to bardzo popularny scam od lat. Czytałem kiedyś że nawet podrabiali najtańszą Primę. Co do Lavazzy która sam pijam, to znajomy przyniósł mi kiedyś 0,5 kg w ziarnach, bo gdzieś tam jego żona taniej kupuje. Opakowanie nawet wyglądało legitnie, ale ziarna to nawet dziecko by poznało że to podróba. Porównaliśmy na oryginalnej paczce. Nawet zapach był inny. Po zaparzeniu czuć że 10 klas niżej i nie arabica a
  • Odpowiedz
@wjkp: ponoc to najczesciej podrabiana kawa. P----------m to allegro i kupowal na konesso czy morela, z officjalnego sklepu gdzies gdzie cena jest przyzwoita (sam ja pije i kupuje)
  • Odpowiedz
@wjkp:
Takie rzeczy podrabialne to ja niestety z allegro sprzedawcom nie ufam. To samo z olejami samochodowymi, trzeba uważać, sprawdzać hologramy itd.
  • Odpowiedz