Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kupiłem w zeszłym tygodniu kawę na allegro bo była 4zl tańsza niż w Lidlu.
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od wielu lat więc wiem jak powinna wyglądać. W załączniku zdjęcia i porównanie do oryginału. Sprzedawca twierdzi że wszystko jest git, tylko producent ma różne partie więc generalnie mogę s--------ć. Oczywiście w opisie aukcji nie było mowy o tym że to kawa przeznaczona na rynek rosyjski i ukraiński.
Kręcić małysza? Co wy byście zrobili? Na jedno opakowanie bym machnął ręką, ale kupiłem 6 sztuk które już pojechały do rodziny zagranicę jako prezent, więc niesmak pozostał.

#allegro #kawa #oszukujo #lavazza #prawo #uokik
wjkp - Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kup...

źródło: 1000012871

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.

@wjkp: ja sie zawsze zastanawiam jak to możliwe, ze kawa mielona jest tańsza niż ziarnista, przecież ziarna trzeba zmielić co kosztuje prąd, czas i dodatkową robote więc to mielona powinna byc droższa, jedyne wytłumaczenie że dodają jakieś tańśze wypełniacze do tej mielonej typu trociny albo siano
  • Odpowiedz
@MrMas: oliwę też podrabiają. Nawet tuńczyka potrafią podrobić. Generalnie rynek podrobionej żywności jest olbrzymi. A kupowanie czegokolwiek markowego na allegro to proszenie się o kłopoty.
  • Odpowiedz
Jak dobra kawa to tylko z Niemiec, Kupuje od lat kawe ziarnista od Niemca. Jakosc i CENA nieporownywalna. 9,90€ za 1kg kawy to kosmos. U nas za te cene to moze Wosebe dostanie sie.
  • Odpowiedz
również nabrałem się na podróbkę lavazze z allegro.
Gdy przyszła paczka, to zacząłem mieć watpliwości przez to że samo opakowanie zostawiało taki metaliczny zapach na dłoniach, dodatkowo było wyraźnie gorszej jakości.
Pobiegłem szybko do sklepu stacjonarnego i kupiłem drugie opakowanie i już nie miałem wątpliwości, kupiłem #!$%@? na allegro.
Ogólnie poza dużymi sklepami nie warto na allegro kupować nic, zawsze są przeboje, pierdziele to.

Po lewej to produkt z allegro :D
MichalStroz - również nabrałem się na podróbkę lavazze z allegro.
Gdy przyszła paczka...

źródło: 405263272_400119395788169_6072973331081920599_n (1)

Pobierz
  • Odpowiedz
@wjkp: Lavazza to ogólnie kiepska kawa, w Polsce panuje jakiś mit wyjątkowości tej kawy, bo kiedyś była droga.

Parę rzeczy:
1. Lavazza i tzw. "drogie kawy" potrafią w marketach stać na półce miesiącami. Taka kawa po roku na półce w sklepie, magazynie, palecie w zimie za sklepem nie jest już pełnowartościowym produktem.

2. Jeśli muszę coś kupić w markecie to kupuję mniejsze opakowania kaw ziarnistych tańszych producentów - bo one są zwyczajnie świeższe,
  • Odpowiedz
  • 0
@wjkp Dlatego przestałem kupować na allegro. Gdy zamówiłem słuchawki niby to Xiaomi a były to podróby. Sprzedawca sam mi tłumaczył że allegro tak pozycjonuje towar że mimo wyszukiwania oryginalnego towaru i tak wyszuka ci podróbę. W opisie trzeba szukać słowa kluczowego "ZAMIENNIK" XD Jeżeli znajdziesz coś w tym stylu w szczegółach to znaczy że kupisz podróbę.
  • Odpowiedz
@wjkp: moja znajoma pisała magisterkę z chemii nt. parzenia kawy XD i mówiła, że na allegro sprzedają podróby Lavazzy i nawet nie ma co próbować, bo szansa na oryginał jest mniejsza niż 1 na 10
  • Odpowiedz
@wjkp: miałęm to samo, a kupiłem na zapask 8 kg bo duzo rodzina tego je i włożyłem do piwnicy... g------a była i myśle co z robic z takim zapasem jak sie tego nie da pic... ide kiedyś do piwnicy patrze a wszystko jest tylko kawe ukradli hahaha hehehe serio
  • Odpowiedz
@wjkp: tutaj byłaby szansa na złożenie reklamacji, czy ewentualne odzyskanie pieniędzy z programy Allegro Protect, ale nie masz towaru. Może być ciężko. W każdym razie możemy podyskutować o tej kawie przy kawie w dyskusji. Co Ty na to?
  • Odpowiedz