Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +11
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

TomgTp +97
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od wielu lat więc wiem jak powinna wyglądać. W załączniku zdjęcia i porównanie do oryginału. Sprzedawca twierdzi że wszystko jest git, tylko producent ma różne partie więc generalnie mogę s--------ć. Oczywiście w opisie aukcji nie było mowy o tym że to kawa przeznaczona na rynek rosyjski i ukraiński.
Kręcić małysza? Co wy byście zrobili? Na jedno opakowanie bym machnął ręką, ale kupiłem 6 sztuk które już pojechały do rodziny zagranicę jako prezent, więc niesmak pozostał.
#allegro #kawa #oszukujo #lavazza #prawo #uokik
źródło: 1000012871
Pobierz@wjkp: ja sie zawsze zastanawiam jak to możliwe, ze kawa mielona jest tańsza niż ziarnista, przecież ziarna trzeba zmielić co kosztuje prąd, czas i dodatkową robote więc to mielona powinna byc droższa, jedyne wytłumaczenie że dodają jakieś tańśze wypełniacze do tej mielonej typu trociny albo siano
Gdy przyszła paczka, to zacząłem mieć watpliwości przez to że samo opakowanie zostawiało taki metaliczny zapach na dłoniach, dodatkowo było wyraźnie gorszej jakości.
Pobiegłem szybko do sklepu stacjonarnego i kupiłem drugie opakowanie i już nie miałem wątpliwości, kupiłem #!$%@? na allegro.
Ogólnie poza dużymi sklepami nie warto na allegro kupować nic, zawsze są przeboje, pierdziele to.
Po lewej to produkt z allegro :D
źródło: 405263272_400119395788169_6072973331081920599_n (1)
PobierzParę rzeczy:
1. Lavazza i tzw. "drogie kawy" potrafią w marketach stać na półce miesiącami. Taka kawa po roku na półce w sklepie, magazynie, palecie w zimie za sklepem nie jest już pełnowartościowym produktem.
2. Jeśli muszę coś kupić w markecie to kupuję mniejsze opakowania kaw ziarnistych tańszych producentów - bo one są zwyczajnie świeższe,
Z ciekawości, jaka była cena? Też kupuję kawy na Allegro i jeszcze się nie naciąłem, sprawdzeni sprzedawcy mają Qualita ORO po 17,50 - 18,50 zł.