Wpis z mikrobloga

Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kupiłem w zeszłym tygodniu kawę na allegro bo była 4zl tańsza niż w Lidlu.
KAWA MIELONA LAVAZZA QUALITA ORO 250G.
Okazało się że kawa jest tragicznej jakości, nie ma smaku, i sam wygląd kawy odbiega od oryginału - jest pełno grudek a także kolor jest inny. Podczas zaparzania bardziej przypomina wodę a nie kawę. Kupuję tą kawę od wielu lat więc wiem jak powinna wyglądać. W załączniku zdjęcia i porównanie do oryginału. Sprzedawca twierdzi że wszystko jest git, tylko producent ma różne partie więc generalnie mogę s--------ć. Oczywiście w opisie aukcji nie było mowy o tym że to kawa przeznaczona na rynek rosyjski i ukraiński.
Kręcić małysza? Co wy byście zrobili? Na jedno opakowanie bym machnął ręką, ale kupiłem 6 sztuk które już pojechały do rodziny zagranicę jako prezent, więc niesmak pozostał.

#allegro #kawa #oszukujo #lavazza #prawo #uokik
wjkp - Mirki, czy ja jestem p------y czy ktoś mnie chce po prostu w c---a zrobić? Kup...

źródło: 1000012871

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjkp: potwierdzam, ze na Allegro sprzedają podrabianą lavazza nawet w ziarnach. Ja kupuje na allegro ale tylko od oficjalnego konta Lavazza. Niestety przez to, że teraz komentarze są łączone dla produktów danego typu to nie wiadomo kto ma oryginalną a kto podrabianą
  • Odpowiedz
@wjkp: Lavazza to takie g---o, że już wolałbym rozpuszczalną kawę z biedronki. Serio. Kup sobie Wosebe Rodzinną jak mały budżet. Jak masz trochę wyższy, to kup Kimbo.
  • Odpowiedz
@wjkp: been there, done that. Niestety kawa tylko z marketów, w internecie oszukują. Serio, też kupiłem podrobioną lavazze z allegro i musiałem ją do śmieci #!$%@?ć. Nic nie zgłaszałem i zaakceprowalem to jako frycowe. Czwarta gęstość wykopków zapanowała w tej nitce. Laska pokazuje metamorfozę i piszą że o gustach się nie dyskutuje, ktoś pokazuje c-----a kawę i już się srają, żę ą i ę
  • Odpowiedz
która polska palarnia sprzedaje coś gorszego niż z marketu albo co warto nabyć na wycieczce we Włoszech xD

@fuechsinn: przecież jak ktoś w ogóle twierdzi, że "włoska kawa najlepsza" to nie ma co dyskutować xD włoska kawa to taki przepalony syf, że pewnie lepiej smakuje jakby sobie zaparzyć węgiel xD

ale daj robakowi się poczuć się lepszym, bo on je i pije zagraniczne produkty, a nie jak ty, polskie, biedackie
  • Odpowiedz
@wjkp: to po chuju zaoszczędziłeś 4zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak szczerze Ci powiem, że ta po prawej wygląda jakby już była zaparzona
  • Odpowiedz
@wjkp lavazza jest bardzo często podrabiana. Nawet kupując u większych sprzedawców na allegro może się taka trafić. Ja już przestałem ją zamawiać bo to jest dramat. Jak musisz kupować na allegro to polecam przerzucić się na innego producenta. Np coś lokalnego jak blue orca
  • Odpowiedz
@wjkp: pomijam fakt podróby, bo z Lavazza to częsty temat na allegro, ale kupiłeś rodzinie za granicą kawę za 4 Euro i wysłałeś jako prezent? XDD
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: niestety mylisz sie, na allegro kupiłem również ziarna podrabiane, były nierówno wypalone smierdziały ziemią. Allegro się wypięło, nawet opakowanie było troszeczkę innej tekstury miało odpowietrznik czy jak to sie tam nazywa w innym miejscu. Sprzedajacy twierdzil ze producent zmienil opakowanie i to najnowsza partia :P wysyłam allegro link do strony producenta we włoszech i tłumacze roznice , mimo że pokazałem dla porownania kawe przywieziona z włoch, sprzedawca tez twierdził,
  • Odpowiedz
Na jedno opakowanie bym machnął ręką, ale kupiłem 6 sztuk które już pojechały do rodziny zagranicę jako prezent, więc niesmak pozostał.

@wjkp: to trochę słabo, bo wystarczyło zwrócić te 5 opakowań przez allegro, a to 1 już przemęczyć
  • Odpowiedz