Wpis z mikrobloga

Myślałem, że asów parkowania z mojego ostatniego wpisu nikt już nie przebije (a znaleźli się nawet agenci, którzy próbowali ich tłumaczyć!), ale jak bardzo byłem w błędzie!

Część druga niekończącej się historii typowego polskiego kierowcy pt. "Na chodniku zaparkować muszę bo się uduszę!".

O dziwo tylko kierowca bmw e46 jako jeden z niewielu zaparkował prawidłowo. ( )
#prawojazdy #polskiedrogi #polscykierowcy #ruchdrogowy #c---------------a
Krupier - Myślałem, że asów parkowania z mojego ostatniego wpisu nikt już nie przebij...

źródło: xd

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no wskazuje. I masz się do tego wskazania stosować kłamczuszku. XD

@Krupier: to znak informacyjny, nie nakazu ani zakazu. tylko informuje. a z tą drogą wewnętrzną, to jasne, pierwszeństwo mam przed osobną, nieoznaczoną pomarańczową kostką brukową, która nie jest częścią innej drogi.

eh, jak to śmiesznie widać, jak boli, że czasy durnoty i ciśnięcia w stronę prawidłowo jeżdżących kierowców się kończą ( ͡° ͜ʖ ͡°) policja
  • Odpowiedz
  • 0
to znak informacyjny, nie nakazu ani zakazu. tylko informuje. a z tą drogą wewnętrzną, to jasne, pierwszeństwo mam przed osobną, nieoznaczoną pomarańczową kostką brukową, która nie jest częścią innej drogi.

@manjan: ty naprawdę nie jesteś poważny. Nie wierzę, no nie uwierzę, że piszesz to na serio. Droczysz się tylko ze mną, na pewno tak jest.

eh, jak to śmiesznie widać, jak boli, że czasy durnoty i ciśnięcia w stronę prawidłowo
  • Odpowiedz
@cwlmod: ta tabliczka nie ma znaczenia, to, że ktoś sobie portal na wordpressie założył nie znaczy, że ma to jakiekolwiek znaczenie, mistrzu kierownicy z reakcją 5s XD

tabliczka informuje w jaki sposób korzystać z parkingu, nie z chodnika.
  • Odpowiedz
ty naprawdę nie jesteś poważny. Nie wierzę, no nie uwierzę, że piszesz to na serio. Droczysz się tylko ze mną, na pewno tak jest.

@Krupier: weź sobie poczytaj moje posty sprzed paru lat, pierdyknąłem rowerzystę na dokładnie takim przejeździe jak pokazałeś, połamałem typa bo jeszcze mu na nogę kołem najechałem, a sąd zasądził odszkodowanie w moją stronę - porysował mi lakier rowerem. Ty i Twoje wynaturzenia swoje, prawo swoje.

@
  • Odpowiedz
  • 0
weź sobie poczytaj moje posty sprzed paru lat, pierdyknąłem rowerzystę na dokładnie takim przejeździe jak pokazałeś, połamałem typa bo jeszcze mu na nogę kołem najechałem, a sąd zasądził odszkodowanie w moją stronę - porysował mi lakier rowerem. Ty i Twoje wynaturzenia swoje, prawo swoje.

@manjan: wiem. Prosiłem cię o sygnaturę akt bo chciałem sobie poczytać w Lexie uzasadnienie i zobaczyć czy twój opis sytuacji jest prawdziwy i pokrywa się z
  • Odpowiedz
@Krupier: o sygnaturę prosiłeś w sprawie gościa, który wjechał mi pod koła na Ursynowie. oczywiście, że nie dam, bo da się wykminić kim jestem, więc umówmy się tak - ja ściemniam, a Ty przyjedź do wawy, pojeździj po ursynowie i korzystaj z "pierwszeństwa" przed wjazdem na przejazd rowerowy. może się spotkamy i poznamy (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
  • 0
oczywiście, że nie dam, bo da się wykminić kim jestem

@manjan: upublicznione wyroki są anonimizowane więc będziesz widniał tam tylko jako X.D.

ja ściemniam, a Ty przyjedź do wawy, pojeździj po ursynowie i korzystaj z "pierwszeństwa" przed wjazdem na przejazd rowerowy. może się spotkamy i poznamy (
  • Odpowiedz
Ale nie chce mi się znowu wałkować tego tematu.

@Krupier: mi też nie, ale dawaj dalsze fotki z "łamania prawa" przez mieszkańców miast, z chęcią popatrzę
  • Odpowiedz
@Krupier: no dobra, ale tak po ludzku. ci na zdjęciu parkują prawidłowo, ci na poprzednim Twoim wpisie też parkują prawidłowo. ale nie zmienia to faktu, że trzeba być zwykłą mendą, żeby tak zaparkować.

nie chciałem wprowadzać tego tematu, aby nie zabić merytoryki dyskusji. oczywiście, że ci na fotce to mendy. najgorszego sortu. prawnie mają rację i nie można im nic zrobić. ale dalej mendy. ja tak nigdy nie parkuję.
  • Odpowiedz
  • 0
mi też nie, ale dawaj dalsze fotki z "łamania prawa" przez mieszkańców miast, z chęcią popatrzę

@manjan: fotki pewnie będę dawał jak się jakieś szczególne asy jak tutaj trafią. I bez cudzysłowia bo to jest łamanie przepisów.

ci na zdjęciu parkują prawidłowo, ci na poprzednim Twoim wpisie też parkują prawidłowo.

prawnie mają rację i nie można im
  • Odpowiedz
@manjan: podrzucę ci przepis, który mówi, że tabliczka informacyjna jest czymś więcej niż tylko informacją

Kierujący pojazdem jest obowiązany stosować sposób zatrzymania lub postoju wskazany znakami drogowymi.

Jak tabliczka w danym miejscu wskazuje parkowanie na jezdni, to tylko tak wolno parkować.
@Krupier warto pamiętać, że można legalnie takich debili zastawiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
warto pamiętać, że można legalnie takich debili zastawiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@radziol88: no rejczel. Nawet na tym foto chyba też się ktoś nie p-------ł i zastawił tego czarnego minivana czy co to jest.

Chociaż tam jest brama to pewnie jakoś wyjedzie. Ale tych agentów na początku parkingu zastawiałbym bez zastanowienia.
  • Odpowiedz