Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy realne jest w pół roku opanować język obcy do poziomu b2, jeśli przeprowadzę się do danego kraju i będę go używać na co dzień przy krótkich rozmowach?
Mój poziom to A1 na ten moment.
#pytanie #naukajezykow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jeśli jesteś geniuszem to tak , jeśli normie to nigdy w życiu , ja się uczyłam niemieckiego przez gimnazjum technikum (7 lat ) po czym jeszcze 5 lat w Niemczech
Dopiero teraz mam c1 a to poziom po b2
Pamietaj że poziom Niemca B2 to już całkowicie swbodna rozmowa
  • Odpowiedz
będę go używać na co dzień przy krótkich rozmowach?

@mirko_anonim: jeśli trafisz w środowisko, gdzie ludzie będą pomocni i po miesiącu albo dwóch faktycznie będziesz mógł przez większą część dnia improwizować rozmowy, to powinno się udać, jeśli dołożysz jeszcze tak ze 3h nauki. Zakładając oczywiście, że znasz już angielski, a nie chodzi o niemiecki czy - zgroza - węgierski.

Pamietaj że poziom Niemca B2 to już całkowicie swbodna rozmowa

@
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Zależy od języka, ale generalnie jesliś kujonek to np. nauka francuskiego jak już angielski na te B2 zajęła mi pół roku.

Słuchanie podcastów, oglądanie filmów, komiksy i proste lektury dla dzieci z podstawówki na dobranoc, podręczniki do gramatyki, moja dziewczyna znająca język perfekcyjnie i mnie non-stop poprawiająca i w 4msc byłem na etapie wakacyjnych konwersacji na urlopie w Monako, a w lipcu zrobiłem B2, więc 7msc łącznie.

Wszystko to bez
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @bukszpryt miałem w szkole, ale prawie nic nie pamiętam. Po powtórce będzie A1-A2.

@Escalade prawie codziennie bo nie mam niczego innego do roboty oraz mam dużą motywację, która nie powinna wygasnąć. W pracy na co dzień widuję się z żywymi użytkownikami tego języka.

Zadaję takie pytanie, bo przyszła mi myśl pozostania w tym kraju. W tym przypadku musiałbym zdać egzamin B2 za maksymalnie 6 miesięcy i wydaje się
  • Odpowiedz
  • 0
@Linnior88 Klasyfikację przyjęła Rada Europy, wprowadzając sześć poziomów oznaczonych wielką literą i dodatkowo cyfrą: A1 – początkowy/początkujący, A2 – podstawowy/przed średnio zaawansowanym, B1 – niższy średnio zaawansowany, B2 – wyższy średnio zaawansowany, C1 – zaawansowany, C2 – biegły/profesjonalny. Poziom A1 odpowiada najmniejszej biegłości, a poziom C2 – największej.

ty ani biegły, ani profesjonalny pozdro
  • Odpowiedz