Wpis z mikrobloga


Z 60% rodzin kupuje na wigilię karpia, tylko po to, żeby później go wyrzucić do kosza.
Ta ryba jest niesmaczna, tłusta i oścista.
Poza wąsatem wujkiem, który chyba tylko z poczucia obowiązku zje kawałek, nikt tego nie rusza.
Zobaczcie jakie to gigantyczne marnotrawstwo środków i zasobów, o męczeniy #ryby nawet nie wspominając.
Hodujemy to przez trzy lata tylko po to żeby ją zabić, postawić na stole, później wsadzić na trzy dni do lodówki i #!$%@?ć.
#karpackie #wigilia #swieta #jedzenie #wedkarstwo #ankieta

ja lubie
szyderczy_szczur - !Nie ma chyba durniejszej #tradycja niż wigilijny karp.
Z 60% rodz...

źródło: asfasfasfzaxvctew342gedrfsdg

Pobierz

lubisz karpia w święta?

  • Tak 46.6% (34)
  • Nie 50.7% (37)
  • Jestem upośledzonx, sprawdzam 2.7% (2)

Oddanych głosów: 73

  • 3
  • Odpowiedz
@szyderczy_szczur: Nie, przede wszystkim trzeba kupować mniejsze osobniki i panierować w samej mące zamiast robić 3-krotną panierkę w tartej bułce.
Trzeba umieć filetować i trzeba ponacinać brzuch w ten sposób, aby poprzecinać te najbardziej wkurzające ości na brzuchu. Wówczas roztopią się podczas smażenia i będziesz miał karpia bez żadnych ości.
Co to marynowania w mleku i cebuli to dobry pomysł dla osób dla których karp ma zbyt intensywny "mułowy" posmak,
  • Odpowiedz