Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć. Szukam nowego samochodu tak w przedziale 230-280k. Nie mam dzieci l, więc nie musi być kombi, ale chciałbym żeby był praktyczny bo czasem pasażerów z tyłu wożę. Z wymagań to dobra moc (chociaż powyżej 200KM) i w miarę nowoczesny wygląd. Patrząc po tych filtrach na allegro to dostaje dużo a4, a5, q5, q3, bmw 3, 4, alfę stelvio, giulia (odpada za ciasna), c klasa, volvo s60...I ciezki dylemat, ale chyba Q3 bo w miarę nowoczesny środek i z zewnątrz też ok (q5 jest brzydsze IMO).

Co by Mirki wybrały? Jeszcze jakieś inne propozycje?

Dziękuję

#motoryzacja #audi #samochody

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Tesla, szkoda że w tym momencie nie ma dostępnych 3 performance, tylko 3 LR, więc te ~450 koni i 4.4s do setki musiałoby cię zadowolić. Albo używany raven model S (nie starsze) z ~750 koni?

Ewentualnie jak suv to model Y performance z 3.7 do setki
  • Odpowiedz
@assninja wszystko fajnie kupi sobie Teslę i zimą będzie w kurtce za tirem się wlókł by do celu na ferie dojechać. Co Ci z przyspieszenia jak takim samochodem nikt nie leci prędkością autostradową. ( ͡º ͜ʖ͡º) Z ostatnich badań 70% ludzi jeżdżących elektrykiem nie chce kupować kolejnego pojazdu z tym samym napędem. Tym bardziej że od nowego roku prąd o kolejne 30% w górę, a gość
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: vw cc shooting brake. 2.0TSI 190KM + DSG powinno ci wystarczyć, jak nie to bierz tą najmocniejszą wersję, ale ona droga jest. Jak lubisz jeździć z tylnym napędem to może bmw 320i albo mercedec c200?
  • Odpowiedz
wszystko fajnie kupi sobie Teslę i zimą będzie w kurtce za tirem się wlókł by do celu na ferie dojechać.

@srokaty: takie rzeczy dzieją się tylko u ludzi którzy w tesli nawet nie siedzieli

nikt nie leci prędkością
  • Odpowiedz
@assninja często jeżdżę autostradami i mało kiedy samochody o których mówisz lecą 130-140, nie mówiąc o szybszej jeździe.
A mityczne ładowanie 15-20 min tylko na obleganych szybkich ładowarkach.
Oszczędności na prądzie owszem o ile masz prywatną ładowarkę wspieraną fotowoltaika na starych zasadach.

Do momentu jak samochód elektryczny nie będzie ładował się tak szybko jak tankowanie oleju napędowego lub LPG, to nie ma to na tę chwilę sensu. Dochodzi jeszcze kwestia mrozów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @assninja
Tesla mi się podoba, ale mieszkam w bloku i nie mam w garażu gniazdka do ładowania. I 70% przebiegów to jednak dłuższą trasa u mnie.

@buntowniczaczupakabra
Chyba trochę za duża krowa jednak...Ale A5 zaczyna mi wyglądać na spoko opcje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: patrzylem na wyglad, z zew mi sie podobaja ale ja niestety rodzina 2+2 wiec musialem cos wiekszego wybierac, moim zdaniem mozesz jeszcze rzucic na czarnego konia tutejszego zestawienia, kia stinger, to auto jest piekne, wiem ze to kia ale jednak, jezdzilem takim z 2020 albo 2019, super furka a i ktos do tylu wsiadzie
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim uwaga, kontra do używanych a7 itd z postów wyżej.

Nowy superb albo kodiaq z maksymalnym wyposażeniem.

Albo nowiutki passat który właśnie wchodzi na rynek
  • Odpowiedz