Aktywne Wpisy

Simpleco +85
29 022,85 - 21,10 = 29 001,75
W ramach przygotowań do maratonu start w półmaratonie. Z ciekawości pobiegłem na czas przewidywany przez Garmin. Wydawał mi się z kosmosu. Byłem ciekawy kiedy się poddam. No ale się nie poddałem. Garminek nie kłamał. Po półtora roku biegania na moim drugim półmaratonie przekraczam granice 1:30
Waga 89
Wzost 191
W ramach przygotowań do maratonu start w półmaratonie. Z ciekawości pobiegłem na czas przewidywany przez Garmin. Wydawał mi się z kosmosu. Byłem ciekawy kiedy się poddam. No ale się nie poddałem. Garminek nie kłamał. Po półtora roku biegania na moim drugim półmaratonie przekraczam granice 1:30
Waga 89
Wzost 191
źródło: 1000089591
Pobierz
JanTadeusz +1
#motoryzacja #samochody #zabawki
Dobra potrzebuje debaty. Mam 50/100 kafli do zbycia na zabawkę. Najlepiej auto. Ktoś ma jakiś pomysł w tych kategoriach?
Może T-Roc R może Type-R moze Focus ST albo stary RS? Najlepiej to wziąć caymana ale boje się awaryjnosci.
Macie jakieś pomysły?
Dobra potrzebuje debaty. Mam 50/100 kafli do zbycia na zabawkę. Najlepiej auto. Ktoś ma jakiś pomysł w tych kategoriach?
Może T-Roc R może Type-R moze Focus ST albo stary RS? Najlepiej to wziąć caymana ale boje się awaryjnosci.
Macie jakieś pomysły?

Mirki pomóżcie medycznemu żółtodziobowi.
Byłem w piątek u dentysty. Popsuta i dosyć zniszczona szóstka zaczęła boleć więc musiałem. Dentysta pyta czy coś z tym robimy czy ekstrakcja i wybrałem to drugie. Po wszystkim pyta czy chcę antybiotyk i mam coś ewentualnie przeciwbólowego, powiedziałem że mam a co do natybiotyku to pytam czy zaleca czy nie, on powiedział że lepiej tak więc też wziąłem. Teraz trochę słabo jest bo ani nic wypić ani zapalić nie bardzo mogę. Pytanie czy muszę to brać przez tydzień? Bo wygląda że się dobrze goi i nic już dzisiaj nie boli. A jak lepiej brać to czy chociaż człowiek sobie e-papierosa może zapalić? Nie znam się kompletnie, ostatnio antybiotyk czy ogólnie jakiekolwiek leki to ponad 15 lat temu brałem.
#zdrowie #medycyna #stomatologia #dentysta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
(✌ ゚ ∀ ゚)☞ @SkrytyZolw
1. Zmień stomatologa bo ten to jakiś konował. Pytać pacjenta czy chce antybiotyk czy nie chce to jest jakaś abstrakcja. Dodatkowo brak informacji o tym, jak ekstrakcja wpłynie na twój zgryz i zdrowie w związku z czym podjąłeś pochopną i złą dla siebie decyzję. Zobacz sobie na symulacjach co się będzie działo z zebami wokół tej dziury teraz. Zapłaciłeś teraz pewnie z 3 stówy za wyrwanie zamiast 1500 za endo,
Co do dentysty to jestem rocznik 1990
Nie wiem gdzie na te kursy jeździ, ale widocznie
Higienizacja z instruktazem dbania o zęby/nitkowania + powtarzanie jej cykliczne co pół roku/rok.
Jak masz problemy z technika mycia to łatwiej jest szczoteczką elektryczną, jakas dobra pasta np duraphat.
+ wiadomo, zmiany w nawykach żywieniowych.
───────────