Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jak już kończysz to prawko, to je będziesz miał i tyle, a czy zrobisz karierę na całe życie? - nie wiem
może popracujesz trochę a potem pójdziesz robić coś innego
zresztą nie znam się na branży więc ci nawet nie podpowiem gdzie najlepiej zacząć

ale chyba niewiele osób ma takie uprawnienia, więc (o ile nie ma konkurencji ze strony ukraińców bo coś ostatnio głośno o tym) to powinieneś coś
heniek8 - @mirkoanonim: jak już kończysz to prawko, to je będziesz miał i tyle, a czy...

źródło: 034571_r0_940

Pobierz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: masz mnóstwo typów pracy na c+e,
Ja polecam wokół komina dla jakiegoś supermarketu, na zachodzie Europy zarobisz 3-4k£,€ bez problemu za 5 dni pracy po 6-9 godzin,
Szkoda życia na siedzenie w budzie tygodniami. Bo wtedy średnia ci wychodzi w okolicy minimalnej krajowej.
Ja robię często z gwarantowanymi 10 godzinami płatnymi a kończę po 6-9godz. 100-300 km max jazdy,
£200 za dzień średnio.
Więc około £28
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ta inwestycja w prawko zwróci Ci się nawet w miesiąc jak zechcesz jeździć zagramanice więc jeśli choć tyle wytrzymasz to jak najbardziej warto bo prawko zostaje w kieszeni i jak życie jezczce bardziej dociśnie do ściany to zawsze możesz wrócić za kiere praktycznie z dnia na dzień i od razu za wysoką kasę a inni bez prawka męczą się chodząc od rozmowy kwalifikacyjnej do rozmowy kwalifikacyjnej czekając na mityczny
  • Odpowiedz
@tomek0409: do UK pewnie nie wjedziesz bo trzeba settled status,
Ale Holandia, Belgia, dania, Luksemburg, Niemcy.
Poszukaj na grupach FB polscy kierowcy ciężarówek w tych krajach,
Albo Polacy w danym kraju
I napisz post że szukasz pracy w takim formacie,
Wiem że kilku kierowców się z UK podczas plandemi do Holandii przenieśli tez pod supermarkety jeździć
  • Odpowiedz