@tangofever: czytałeś dokładnie czego poczta polska zabrania wysyłać w obu wariantach - list polecony priorytetowy zagraniczny oraz paczka pocztowa zagraniczna?
@dr_love: dzięki za sprawdzone info! Masz na myśli Pocztę Polską rozumiem, a jako deklaracja zawartości wpisywałeś "perfumy", "kosmetyki", czy coś fikcyjnego?
@tangofever: ja też wysłałem ze 20 paczek z perfumami wewnątrz eu, do azji, meksyku, usa, kanady. Wszystko było ok. Na liście poleconym priorytetowym nie deklaruje sie zawartości. Na paczce jak coś piszesz kosmetyki i elo.
@tangofever: Poczta jest dość tania, a ryzyko kontroli dość niskie. Co do produktów zabronionych to do Grecji nie wolno wysyłać "mięsa, przedmiotów starych i zużytych, papieru filigranowego, pojemników aerozolowych". Co cen, to tu wszystko zależy od masy, a w przypadku przesyłki do 2 kg także od wymiarów.
@rindo wartość nie była taka błaha, bo z pół tysiaka, w dodatku dostałem to z góry na konto w pełnym zaufaniu, choć jestem dla niego po prostu typkiem z internetu. Bardzo zależało mi więc, żeby z mojej strony wszystko było na pewniaczka. Paczka już wyszła z kraju Pocztą Polską :)
Poczta jest dość tania, a ryzyko kontroli dość niskie.
Co do produktów zabronionych to do Grecji nie wolno wysyłać "mięsa, przedmiotów starych i zużytych, papieru filigranowego, pojemników aerozolowych".
Co cen, to tu wszystko zależy od masy, a w przypadku przesyłki do 2 kg także od wymiarów.