Wpis z mikrobloga

Podczas pracy MUSI GRAĆ RADIO.

@mirko_anonim: Gdzie wady? W sensie: ja nie rozumiem, jak gdzieś można siedzieć w kompletnej ciszy przez 8 godzin. No, może poza biblioteką. U mnie w pracy akurat sprzęt grający jest top, a muzyka ze Spotify, ale zasada jest jedna: MUSI GRAĆ.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli przez 9 lat w zawodzie dalej siedzisz najniżej jak się da i w warunkach w których nie chcesz siedzieć to znaczy że z tobą też nie jest najlepiej.
Jeśli cokolwiek potrafisz i cokolwiek myślisz to już dawno byłbyś w dobrej ekipie w której wymienione problemy nie występują.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @heniek_8, co ja tam robię? to skomplikowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Hm, w telegraficznym skrócie, ojciec mi skopał psychikę i mam trochę zaburzeń, więc odpada mi wiele prac. Ale "odnalazłem się" chyba w cnc, robię w tym prawie rok i myślę, że zostanę przy tym.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

to znaczy że z tobą też nie jest najlepiej.

@MrPerfetc,no nie jest najlepiej, bo mam m.in. sporą fobię społeczną przez sytuację w domu rodzinnym. Ale to nie o tym wpis. To nie jest łatwe znaleźć pracę "normalną" pracę z
  • Odpowiedz
@Antibambino: p------e. O takim wynalazku jak słuchawki pewnie nie słyszeliście? Niektórzy potrzebują się skupić w pracy, a nie słuchać jakiegoś rzępolenia przez 8 godzin non stop xD

@mirko_anonim: to ciekawie masz w robocie. Przynajmniej nie musisz jeździć do zoo, skoro masz taką rozrywkę na co dzień ()
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Jeśli nie umiesz się skupić przy radiu, to się nie nadajesz do umysłowej pracy. Chirurdzy operują przy muzyce, a ta się skupiać w ciszy do klepania excela potrzebuje. XD XD XD

@Antibambino, ale co ją mają obchodzić chirurdzy?
Korzystasz z samochodu, albo komunikacji miejskiej? Hehe, ale lamus, a są ludzie, którzy jeżdżą
  • Odpowiedz
są ludzie, którzy jeżdżą cały rok rowerem

@mirko_anonim: Przez 6 ostatnich lat jeździłem rowerem przez cały rok. Niezależnie od pogody. Dopiero w tym roku kupiłem samochód. Większości nie przeszkadza muzyka z radia, więc to wy dzwonicie z problemem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A tak wojny to były ciekawe. Ale w biurach z kolei najbardziej ludzie darli koty o klimę. Temu za zimno, temu goraco, a z kolei biurowa Anteka wiecznie otwiera okno, bo jej duszno.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Antibambino, to na którą umówiłeś się z kolegą w poniedziałek?

@Escalade, absolutne zwierzęta:) To są zwykli hipokryci, rozjechać logikę takiej osoby to 5 minut. A potem 5 tygodni fochów:) Widzisz typa wyżej, z którym pisałem? Taki chojraczek, że WIĘKSZOŚCI coś nie przeszkadza, więc trzeba przyjąć, że wszyscy mają tak robić, ale na wspólne śniadanie z kolegą, który wskazałby co ma jeść i ile nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Z większością się zgadzam, otarłem się o kilka kołchozów i nigdy więcej, oni często mają spapraną mentalność wykręcają 150 % normy nawet jak nie muszą, poza tym jest też dużo czubów, typ z którym robiłem (29 lat) śpiewał na całą halę jakieś piosenki o kutasach, w innej robocie typ co miał żółte papiery na dzień dobry strzelił gonga w pysk dla innego bez powodu, a ja raz miałem
  • Odpowiedz