Wpis z mikrobloga

@uszyk90 byłem tam kilka razy i mam inne trochę spojrzenie na ten kraj. Miejsce nie życia dla zwykłego białego. Co innego jak pachniesz dolarami, to narracja zupełnie się zmienia i otwierają się nowe możliwości.
@qusqui21 aha, to dlatego jest ta duża migracja do USA również krajów rozwiniętych? Jak pojedziesz na magazyn z polakami przez agencje do Francji to też masz poziom hard. Dużo skrajnych stereotypów na wykopie doprowadziło do dziwnego postrzegania przez was świata. USA to wielki kraj i prawie 350mln ludzi z największą klasa średnia na świecie. Jeśli jesteś Meksykaninem, znasz tylko hiszpański i umiesz tylko uprawiać awokado to faktycznie poziom jest ultra hard.
Byłem na Florydzie, Pensylwanii, Karolinie, Kalifornii, Arizonie i Newadzie
Nie podzielam zdania że panuje jakaś bieda, wręcz przeciwnie, zapamiętałem te miejsca jako zadbane, napompowane kapitałem, tanio podróżowałem, tanio kupowałem ubrania. Jedno co mnie wkurzało to to że w sklepach ceny były podawane bez podatków i dopiero później doliczali przy kasie i trzeba było się orientować w jakim stanie jakie stawki.
Co do bezdomnych to faktycznie w Los Angeles może ich trochę jest
@jmuhha: oj buczq, polecam pojechać tam i zobaczyć z bliska jak tam żyją zwykli ludzie to ten cały czar pryśnie. Nie powiem, mają kapitał i żyje im się na poziomie ale ja, żyjąc tam, bym chyba #!$%@?ł..
@jmuhha: 160 lat od ostatniej wojny na swoim terytorium przez które mogli w calkowitym spokoju gromadzić majątki w kapitalistycznej rzeczywistości i robić interesy na całym świecie samemu będąc nie do ruszenia. W europie panuje gigantyczna entropia, wszystko się zmienia, roluje, dokumenty znikają, systemy upadają a względna stabilność udalo sie wypracować dopiero jakoś 20 lat temu choć i tak jest duzo bardziej krucha. USA to raj dla budowania pokoleniowego majątku + dobry
W Ameryce jest ogólnie większy syf i wygląda to gorzej niż w Polsce

@BornToDie69:

No wlasnie ciekawe czy 'ogolnie' jest wiekszy syf, czy tez niektorym obraz znieksztalca to co sie dzieje w LA, biedniejszych miejscach NY czy Chicago, a zapominaja o calej reszcie kraju.
@uszyk90 A byłeś kiedyś w Ameryce? Ja czytałem opinie gościa w internecie który tam był i napisał to i owo. To prawda. Przeciętny Amerykanin zamiast 2 paczek chipsów je 8, a do wytarcia dupy potrzebuje całej rolki zamiast kilku listków, bo tacy są bogaci ( ͡º ͜ʖ͡º)
@jmuhha: Mnie zawsze rozwala jak Amerykanie kupują tony gównanych, plastikowych dekoracji na święta czy halloween. Potem to wszystko wyrzuca się na śmietnik, by za rok kupić następnego dmuchanego mikołaja. Przecież to straszne marnotrawstwo i produkcja niepotrzebnych odpadów
@jmuhha:

Tak samo mogę wstawić zdjęcie domu jakiejś zamożnej rodziny w Polsce i napisać, że wszystko takie fajne w Polsce czy Europie.

Ameryka promuje się swoimi filmami, to jest taka lekka propaganda. Nie chwalą się swoimi dzielnicami nędzy, imigrantami i biedą.

Jakby nie dominacja dolara na świecie to gówno by mieli w nie flotę lotniskowców i najbogatsze firmy na świecie.
@jmuhha bo to 300 milionowy kraj wielkości europy, w europie też znajdziesz wiele miejsc do zrobienia ładnego zdjęcia nwet jeśli twoje najbliższe otoczenie wygląda średnio.