@neurotiCat: p0lka jest czystej krwi jak widać wolała mieszkać w strefie Gazy i tam rodzić dzieci niż tu. Wszystko zgodnie z moimi początkowymi przypuszczeniami.
@Adicts: Możliwe, ale nie jestem na tyle głupi, by z własnej nieprzymuszonej woli mieszkać w takim chorym miejscu jak Strefa Gazy (mam na myśli te Polaki, które tam siedziały ze swoimi arabskimi bolcami).
@rozregulowany_kaloryfer: Przecież jest napisane, że są obywatelami Polski, a nie Polakami. Podejrzewam, że większość z nich/ich rodziców emigrowała do Polski w latach 70/80/90, otzymali obywatelstwo, a część wróciła. Znam podobną historię ze swojego miasta, gdzie żyła palestyńska rodzina, w której córka wyprowadziła się do strefy Gazy.
@rozregulowany_kaloryfer: hmmm, jacyś dziwni Ci Polacy. Jak jechałem do pracy to mijałem kilku Polaków po drodze, i wyglądali "nieco" inaczej. ( ͡°ʖ̯͡°)
@rozregulowany_kaloryfer: jak maja obywatelstwo to maja prawo do pomocy z ewakuacja niezaleznie kim sa. zastanawiac to sie trzeba nad systemem przydzielania obywatelstw a nie nad tym czy obywatelom pomagac
Jeśli ktoś się zastanawiał dlaczego Egipt nie chciał przepuścić "Polaków" przez miesiąc przez granicę to właśnie dlatego. Pewnie uważali że mają fałszywe dokumenty, bo chyba wiadomo jak Polacy wyglądają i Egipcjanie nie są głupi
@rozregulowany_kaloryfer: to równie dobrze mogą być agenci naszych służb i ryzykować życie dla tego kraju, co ty #!$%@? możesz wiedzieć o tych ludziach
@rozregulowany_kaloryfer: Dobrze że dzieciory zabrali z tego piekła bo one niczemu nie winne. Ale zdjęcie oczywiście pokazuje dzięki komu mamy zawsze jakąś grupę Polaków do uratowania. 0lkaAłaUpy #takaprawda
@neurotiCat i taki argument już rozumiem i akceptuję, ale dzielić ludzi ze względu na kolor skóry jest słabe... zaraz będziecie dzielić po kolorze włosów czy wzroście ? nie lubię..
@tumiwisizm: można nie być białym, nie mówić po polsku plynnie i zrobić więcej dla Polski i być bardziej znanym Polakiem niż Ty xD Olisadebe przykładowo. Twoje 4 pokolenia tyle nie zrobią dla Polski xd murzyn cię zostawił w tyle
@hurraoptymizm: po uju dałeś przykład. Gość co kopał balona z krowiej skóry, a później zostawił żonę i spier@#ł do Nigerii. Zwykły śmieciarz albo robol z budowy robią codziennie więcej dla Polski niż on przez cały swój pobyt w tym kraju.
Komentarz usunięty przez moderatora
zastanawiac to sie trzeba nad systemem przydzielania obywatelstw a nie nad tym czy obywatelom pomagac
Oczywistym było, że na tym etapie ewakuują polskie wtyki w tym rejonie i ich rodziny.
@hurraoptymizm: to może test z języka polskiego?
@hurraoptymizm: po uju dałeś przykład. Gość co kopał balona z krowiej skóry, a później zostawił żonę i spier@#ł do Nigerii.
Zwykły śmieciarz albo robol z budowy robią codziennie więcej dla Polski niż on przez cały swój pobyt w tym kraju.