Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +24
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
jackieboy +44
To co mnie zastanawia najbardziej w kwestii #budda - to to, ze ani ja ani żaden mój znajomy o nim nigdy nie słyszał.
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Winne mają być podwyższone stopy procentowe. W tej sytuacji niemiecki rząd nie planuje żadnych dopłat do kredytów czy podbijania zdolności. Kto to widzioł.
#nieruchomosci #niemcy #ekonomia #gospodarka #stopyprocentowe
@PfefferWerfer: W Hamburgu jedynie niecałe 30% drożej niż w Warszawiem przy zarobkach ponad 2x wyższych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@derton778: a jak tam czas oczekiwania na mieszkania komunalne w Warszawie?
@derton778: to czemu w Wawie mieszkania się lepiej sprzedają?
odzywka w stylu, czy w warszawie jzu ceny jak w paryzu, czy jeszcze troche trzeba poczekac?
@PfefferWerfer:
@derton778: i w DE jest dwa razy tańszy kredyt ( nie liczę BK2% )
a czemu ludzie byli gotowi jechac na drugi koniec Polski zaszczepic sie na bezbojawowego smietelnego wirusa bo bylo tydzien szybciej niz pod domem?... a dzis utlizujemy na potege bo nie chca sie zabezpieczyc przed pewna smiercia?
co jest w sumie dziwne, bo tu chodzi o zycie, a nie jakis tam beton....
@Anakee:
@controll: ciekawa teza. A ci bez hajsu to nie kretyni?
@Notes: to chyba korków na obwodnicy Monachium nie widziałeś nigdy :)
@tigga: jakieś 12 lat
Wszystko jasne, ale spada również z dość wysokiego konia. Do tego 6% inflacji (dane za sierpień) - to ja jednak wolę obligacje na 10%.
Trzeba przyznać, że Niemcy - jeśli idzie o gospodarkę - to lubią mieć ją w miarę urealnioną, a nie odklejoną od rzeczywistości, bo "Związek Deweloperów Niemieckich" zrobi podkrętkę zakulisową na kredyty oprocentowane grubo poniżej inflacji.
Prawda jest taka, że mieszkań w Polsce jest w ciul, tylko czasem w złej lokalizacji. Zwijamy się do tych 30 milionów obywateli (i