Wpis z mikrobloga

@Salomonthekrol: mi się kończy urlop krótki pomału... już miałem psychicznie po dziurki w nosie wszystkiego. zawsze końcówka roku jest p--------a i złe rzeczy się dzieją.

Czyli mówisz, że tokarz to człowiek z niskimi kwalifikacjami? Pewnie powinien zostać frontend developerem.

@kptDoopa: szkoda nawet odpisywać. niektórzy to dzieci nie mające pojęcia o życiu. Myślące że nauka, wkład, podnoszenie kwalifikacji to gwarancja poprawy życia i lepszych zarobków xd i uważają że
  • Odpowiedz
@Adheziwas: kurcze pieczone, już któryś raz gdzieś widzę określenie "menisk" I nie wiem co znaczy, a mam zawsze wrażenie, że chyba jestem jedyny. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wyjaśnisz mirku? Gniecie mnie to już dłuższy czas.
  • Odpowiedz
Czyli mówisz, że tokarz to człowiek z niskimi kwalifikacjami?

@kptDoopa: jeśli tokarz zarabia mało tzn że jest dużo osób na jego stanowisko, jeśli jest dużo osób na jego stanowisko tzn że dużo osób jest w stanie zdobyć te kwalifikacje, jeśli dużo osób jest w stanie zdobyć te kwalifikacje, a większość ludzi to idioci tzn że kwalifikacje są niskie.

Są front end developerzy instalujący gotowe themy do WordPressa a są osoby
  • Odpowiedz
Powiem ci tak pracowałem w podobnych kołchozach w Polszy i spierdzieliłem równiez do kołchozu ale za granica, jak już mam zdrowia zostawiac to przynajmniej za lepsze pieniadze
  • Odpowiedz
Mówicie o drodze rozwoju, z tokarza / frezera CNC. Co byłoby krokiem wyżej i w którym kierunku najbardziej opłaca się iść? Technolog? Programista? Konstruktor?
  • Odpowiedz
@kptDoopa: dla mnie to są g---o kwalifikacje, nauczyc sie jednego przez lata to każdy (prawie) potrafi. lutuje płyty PCB w prestiżowej firmie dla branży filmowej, telewizyjnej, radiowej, kinowej itd itd, przyszedłem bez doświadczenia, po latach wymasterowałem się w tym i prowadze szkolenia, i co z tego? gunwo, robota dla każdego komu nie trzęsą się ręce i ma werwe do nauki. to nie są wysokie kwalifikacje, to jest poprostu nauczenie się
  • Odpowiedz
@Nester86: Czyli mówisz, że tokarz to człowiek z niskimi kwalifikacjami? Pewnie powinien zostać frontend developerem.

@kptDoopa: podnoszenie kwalifikacji się nie skaluje. Gdyby wszyscy to zrobili, to nawet gdybyśmy sobie wymyślili wyimaginowany świat, którym nie potrzeba śmieciarzy, brukarzy, sprzedawców, itd., to po prostu ceny by się dostosowały rynkowo do nowej wyższej siły nabywczej takiego wykwalifikowanego i dobrze opłacanego społeczeństwa. I bylibyśmy w punkcie zero.

Z puntu widzenia jednostki, to
  • Odpowiedz
slusarz remontowy

@Salomonthekrol: Spawacz z tej strony. Szukaj gdzie indziej. Jak masz doświadczenie, to bez problemu powinieneś coś znaleźć. Jeśli nie masz wielu obowiązków na miejscu, wymagających Twojej obecności - jedź na Pomorze.
  • Odpowiedz