Wpis z mikrobloga

mentzen o nowym rządzie w swoim najnowszym filmiku: "rozwalili nam przez ten rok wymiar sprawiedliwości, rozwalili nam praworządność"
ten coraz bardziej się odkleja chyba xD
#konfederacja #polityka
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Castellano: @vitovia @Pan_Wiesiek Praworządność jest git, bo Bodnar może sobie akceptować wyroki TK które mu się podobają i nieakcpetować wyroków które mu sie nie podobają. W dodatku w kraju wciąż orzekają sędziowie nazywani przez rząd neosędziami (cokolwiek to znaczy, bo nigdzie nie ma definicji i zdaje się że każdego sędziego można tak nazwać), w dodatku legalnie działająca firma została zaszczuta medialnie przez premiera i marszałka sejmu i straszyli
  • Odpowiedz
@Pan_Wiesiek: aaa bo za pisuu.... XD
Praworządność miała zostać przywrócona z tego co KO twierdziło. Możesz mi wyjaśnić jak to jest możliwe, że jedne wyroki SN są akceptowane przez rząd a inne nie? W dodatku akceptowane są te które są na rękę rządowi, a nieakceptowane które nie są na rękę. Czy to przypadek? Nie sądzę. To po co w ogóle w Polsce SN?
Nie wystarczyłoby zastąpić SN Bodnarem? Wtedy 100%
  • Odpowiedz
  • 59
@Chris_Karczynski: wydaje mi się, że neosędzia to sędzia wybrany przez trybunał składający się z większości nominatów partyjnych. każdy taki neosędzia może zrobić transformację, czy mówiąc ludzkim językiem - przejść weryfikację i zostać powołanym nie przez nominatów partyjnych. wtedy nikt nie będzie miał żadnych wątpliwości, że taki sędzia został wybrany we właściwy sposób.
btw. jakie wyroki TK Bodnar sobie akceptuje, a jakie nie?
  • Odpowiedz
@Castellano Odkleja? Siedzę na paru małych grupkach, gdzie jest różny przekrój ludzi i już w miarę się zna te osoby i kojarzy ich poglądy. Przez 8 lat ja rządził PiS to wyborcy konfederacji siedzieli cicho, prawie wcale nie komentowali spraw politycznych, co najwyżej rzucili hasłem ze PiS PO jedno zło. Odkąd rządzi Tusk, nagle stali się politologami i wrzucają memy czy tiktoki jaki to Tusk jest c-----y i teraz biorą udział
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: hahaha już cicho konfedepisowcu. Wcześniej była praworządność tera nie ma. Kiedyś za pisu to było eh… sami prawi i sprawiedliwi, kucharki i komuniści, wyroki drukowane na zamówienie. Tv publiczna jawnie robiąca loda partii rządzącej i szczująca na opozycję. Prokuratorzy za brak współpracy wyrzucani na wioski, inne miernoty awansowani w trybie pilnym. Było super teraz nie jest. Plaku plaku.
  • Odpowiedz
@vitovia nie no, jak według konfederacji wymiar sprawiedliwości za PiS działał zupełnie dobrze, to spoko. My od dawna wiemy że konfederata to niedojrzały pisowiec, nie musisz udowadniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: przestań na jakiś czas pałować wiplera do swojego wodza karakana, to może odrobinę ci się pod kopułą rozjasni. Tak za pisu zostało wszystko rozdupcone i żeby to posprzątać trzeba się taplać w błocie, albo można być konfederacją i wejść pod stolik i robić loda jedynej prawej parti - elicie narodu jak to karakan wspomniał.
  • Odpowiedz
bo Bodnar może sobie akceptować wyroki TK które mu się podobają i nieakcpetować wyroków które mu sie nie podobają

@Chris_Karczynski: kłamstwo i manipulacja

(cokolwiek to znaczy, bo nigdzie nie ma definicji i zdaje się że każdego sędziego można tak
  • Odpowiedz
Wcześniej była praworządność tera nie ma. Kiedyś za pisu to było eh… sami prawi i sprawiedliwi, kucharki i komuniści, wyroki drukowane na zamówienie. Tv publiczna jawnie robiąca loda partii rządzącej i szczująca na opozycję. Prokuratorzy za brak współpracy wyrzucani na wioski, inne miernoty awansowani w trybie pilnym. Było super teraz nie jest. Plaku plaku.

@markus666: kto twierdzi że wcześniej była praworządność? Skąd te urojenia?
Nigdzie tak nie napisałem i nie zasugerowałem.

kłamstwo
  • Odpowiedz