Aktywne Wpisy

Onkosfera +178
Wyżalić się muszę, bo się uduszę. Właśnie umiera moja babcia. Nie wypada mi narzekać, bo kobita ma 101 lat, ja sama jestem stare pudło powyżej 40, zaś główny ciężar zajmowania się babcią wziął na siebie mój 72 letni ojciec. Ja pełnię funkcję pomocniczą, jestem samozwańczy asystent opieki paliatywnej.
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
Czuję że zaraz zwariuję, patrząc na to, jak ta kobieta traci świadomość i jak jej ciało powoli się rozpada. W mojej głowie ona nie
źródło: 1000052806
Pobierz
dzony77 +421
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Już teraz widzimy jak większość z platform premiuje płatne subskrypcje. Cofnijmy się myślą o 10 lat i przypomnijmy sobie jak wyglądał wtedy internet, jaka duża zmiana nastąpiła przez ten czas. Taka sam - jak nie większa - zmiana czeka nas za kolejne 10 lat.
Już dzisiaj często miewam rozmowy ze znajomymi pt. "widziałeś ten, lub ten serial/film?" - nie, nie widziałem, bo nie mam wykupionej danej platformy streamingowej. Niby żadna strata, teraz się z tego śmiejemy, ale patrząc jak świat idzie do przodu, czarnym scenariuszem wydaje się fakt, że osoby bez dostępu (opłaconego pakietu) do informacji, nie będą wiedziały co się dzieje na świecie, w państwie, w mieście. Albo będą wiedziały, ale z "jedynego źródła".
Może za bardzo wybiegam w jakieś sf (i nie chce tego), ale sam fakt, że internet stał się na naszych oczach zupełnie innym światem trochę przeraża. Z miejsca w zasadzie ogólnodostępnego, do miejsca, gdzie na każdym kroku ktoś krzycze "płać!". Dokąd zaprowadzi nas wszechobecny internet pełen płatnych subskrypcji? Może z powrotem do forów dyskusyjnych, które staną się "undergroundowe"?
Tylko kto będzie je prowadził?
#przemyslenia #przemysleniazdupy #internet #pytanie #przyszlosc