Aktywne Wpisy

MyOwnWorstEnemy +403

MonazoPL +156
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji dajemy znać, że na Monazo właśnie ruszyła K O Z A C K A oferta od banku Citi Handlowy – za zamówienie
źródło: citi dyson v8 monazo
Pobierz

#childfree #macierzynstwo
Jestem różową po 30 tce. Nigdy nie chciałam mieć dzieci. Ciąża, poród i macierzyństwo zawsze wydawały mi się takie zwierzęce, obrzydliwe po prostu. Jak tylko dowiedziałam się skąd się biorą dzieci to wydało mi się to obrzydliwe i przerażające i bałam się bardzo, że kiedyś też niestety mnie to czeka (chyba że pójdę do zakonu). Na szczęście z czasem zrozumiałam, że wcale nie muszę mieć dzieci. Jest coraz więcej bezdzietnych kobiet, z czym czuję się raźniej, że nie jestem sama. Mam męża. On też nie chce dzieci. Ale co o tym sądzicie. Czy jestem normalna? Wydaje mi się, że moja matka też nie lubiła dzieci, bo atmosfera w domu była toksyczna, więc może to jest genetyczne? Tylko że ja mam wybór, a kiedyś kobiety nie miały wyboru, musiały rodzić dzieci. Nie czuję kompletnie żadnej pustki. Lubię spędzać czas sama ze sobą, czytać książki, rozwijać pasje. Tylko wszystkie kobiety w otoczeniu rodzą dzieci i czuję, że odstaję, że ludzie pomyślą, że jestem dziwna.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ale wysyp zezwierzęcenia. Brakuje ci instynktu, ruchaj się jak świnia i rozmnażaj xD
#antynatalizm
Odwali ci - kwestia czasu.
Kazdej odwala.
Ale zobacza to twoi znajomu bo ty uznasz ze:
- najwazniejsze sa koty/psy/konie
Oho, widzę klasyczny argument ad naturam. Od kiedy to natura jest poprawna i normalna? Normalny czyli najczęściej występujący wcale nie znaczy właściwy. Większość historii tzw. ludzkości to wojny
No, jest tam "najczęściej spotykany".
Nie ma drugiego takiego samego wszechświata, a ty się pytasz czy możesz być sobą? Głupie to trochę? Nie sądzisz?
Nikt nie może ci nic wmówić. Żyj tak jak ci się podoba. I olej resztę.
Pomyśl tylko czy to tokofobia, czy niechęć do wychowywania dziecka. Z obserwacji znajomych - czasami to są dwie odrebne rzeczy.
@mirko_anonim: uważaj zatem, aby w tej presji społecznej i porównywaniu się do innych nie zagłuszyć własnych potrzeb. Chęć posiadania dziecka to bardzo często kwestia wpływu otoczenia a nie legendarnych instynktów. Sama nigdy nie chciałam bombelków, jestem dobrze 30+, w magicznie szczęśliwym związku, a zamiast DNA mojego partnera wolę po prostu mojego partnera jako