Wpis z mikrobloga

Macie rodziców co wam trują dupę o to że w waszym wieku to już dawno wzięli ślub i spłodzili dzieci? Mam 25 lat i irytuje mnie ogromnie to, że mając 30+ lat (lub czasem nawet 25+) wg wiekszości musisz mieć już ślub, mieszkanie, pierwsze dziecko i #!$%@?ć prawie do śmierci w robocie. Będąc kobietą jest szczególnie ciężko, bo nasz biologiczny zegar tyka, ale dla wielu to lepiej wziąć ślub i spłodzić dziecko z jakimś typem na siłę byle tylko nie wyłamać się z tego schematu. Jak ma się tą odpowiednią osobę to świetnie, ale po co brać byle kogo byle tylko się zaobrączkować? Przecież czasem ściągamy w ten sposób na siebie o wiele więcej problemów niż będąc samemu.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jeżeli przekroczysz 30stkę to lata do 40 są jak pstryknięcie palcem.

@CandyToy: kurła człowieku. Dopiero co miałem 27 lat. A teraz mam 42. Szybko zleciało jak #!$%@?.
Jak sobei pomyślę, że zaraz 50, potem 60 jak dobrze pójdzie.
I co? Do piachu?
Ech...
  • Odpowiedz
że w waszym wieku to już dawno wzięli ślub i spłodzili dzieci?

@truskafa: odpowiadaj, że masz jednego wartościowego na oku, przystojny, dobra praca , itd.. ale jeszcze trochę minie zanim weźmiecie ślub bo jest on żonaty i musisz najpierw doprowadzić do jego rozwodu
  • Odpowiedz
@CandyToy: bzdura, a nie rację. Ten argument o samotnosci to właśnie najgorszy ze wszystkich tych prokreacyjnych bredni. Jaknjestes kiepskim człowiekiem i nie umiesz sobie zorganizować życia społecznego albo jestes zwyczajnie nieprzyjemny to najlepiej sobie wyprodukowac przyjaciela i niech Ci zapewnia towarsystwo i zajecie przez następne 16 lat? Ten Twój znajomy to dzban. :p
  • Odpowiedz
@truskafa: Bo to prawda?
Jeśli planujesz założyć rodzinę/mieć dzieci to to najlepszy wiek, żeby kogoś sobie poszukać na stałe i do 30 już mieć rodzinę i dzieci.
Kobiety w wieku 20-30 lat mają największe szanse na urodzenie zdrowych dzieci, a powyżej 35 lat to już w ogóle jest ciąża geriatryczna
  • Odpowiedz
Macie rodziców co wam trują dupę o to że w waszym wieku to już dawno wzięli ślub i spłodzili dzieci? Mam 25 lat i irytuje mnie ogromnie to, że mając 30+ lat (lub czasem nawet 25+) wg wiekszości musisz mieć już ślub, mieszkanie, pierwsze dziecko i #!$%@?ć prawie do śmierci w robocie. Będąc kobietą jest szczególnie ciężko, bo nasz biologiczny zegar tyka, ale dla wielu to lepiej wziąć ślub i spłodzić dziecko
  • Odpowiedz
@truskafa: jeszcze masz 5 lat względnego powodzenia przed sobą także działaj. Ogólnie to ludzie w związkach mają wyższe szczęście niż ludzie bez związku także twoi rodzice mają rację
  • Odpowiedz
Uważam, że jestem wartościową osobą, dbam o siebie wewnętrznie i zewnętrznie i mam 25 lat, nie mam żadnego bordera ani dzieci. Naprawdę chyba nie powinnam się przejmować?

@truskafa: Możesz sobie być wartościową osobą, tylko co z tego, skoro faceci mają to kompletnie w dupie. Faceci nie chcą "wartościowych" kobiet. W zasadzie im bardziej "wartościowa" kobieta, tym gorzej, bo to oznacza ni mniej ni więcej tylko narcyzm, wybujałe ego, roszczeniowość, brak
  • Odpowiedz
Poza tym nie jest tak łatwo znaleźć właściwą osobę. Ta hookup culture mnie przeraża. Nie wiem jak mam znowu randkować jak tyle osób w moim wieku szuka przygodnego seksu i chwilowych relacji.

@truskafa: Jestem pewien, że 100% facetów, z którymi się spotykasz szuka tylko przygodnego seksu i chwilowych relacji. Na tym właśnie polega ta pułapka. Jeśli chcesz faceta, który będzie chciał długiego związku, małżeństwa i założenia rodziny to musisz obniżyć
  • Odpowiedz
@czescmampytanie Lol, co za niewychowany głupek. Raz że głupek, bo już sobie wybrałeś ogólną tezę, która Ci się podoba, nawet nie znając osoby, a z ludźmi jest bardzo różnie i choćby 90 na 100 osób robiło tak jak mówisz, to nie wiesz jaka jest ta osoba, o której piszesz. Ton qypowiedzi i zakładanie rzeczy złych o rozmówcy to dwa.
  • Odpowiedz