Wpis z mikrobloga

@kicjow: Widzę, że wątek cały czas żyje ;p Mi się udało tym trikiem: "Trzeba odłączyć kabel z vectry i na lanie zrestartować router (przytrzymać reset aż wszystkie diody się zaświecą)

Później 192.168.0.1 login i hasło PUSTE. Po zalogowaniu się trzeba zmienić hasło i login na swoje, oraz można zmienić >ustawienia wifi. Po wszystkim wyłączyć z prądu, podpiąć kabel z vectry i włączyć. Da się dostać do ustawień na swój >login
  • Odpowiedz
Odgrzebując trochę temat - ja dostałem kilka miesięcy temu EPC3949. I też tak robiłem, jak tu piszecie.

Ale niestety - zaktualizowali / zmienili oprogramowanie na routerze (zdalnie). Zmiana danych przy odpiętym kablu działa, ale po ponownym wkręceniu - pobiera wszystkie dane od nich, w tym login i hasło do routera :/ także nie ma możliwości już niczego zmienić ...
  • Odpowiedz
u mnie podobnie jak u @sphinxxx - dla CGA2121 (i prawdopodobnie innych) działa patent: tradycyjnie odpiąć koncentryka, zrobić factory reset routera, zalogować się (pusty user/hasło), zmienić od razu usera i hasło, zostawić otwartą sesję zarządzania routerem w przeglądarce, podłączyć koncentryka, poczekać na synchronizację (tzn. aż będzie DOCSIS Operational Status: Operational i będzie ładnie działał net), i zmienić usera i hasło jeszcze raz. Dopóki nie ma synchronizacji po kablu, to trzeba
  • Odpowiedz