Aktywne Wpisy

iluvmypickle +4
do mirków 30+:
Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?
#przemyslena #zycie #wykop30plus
Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?
#przemyslena #zycie #wykop30plus
ktos-z-przyszlosci +390

Jestem programistą .NET z 5 lat expa, z czego pierwsze 2 lata to bardzo junior, bo od razu po technikum informatycznym dostałem pracę praktycznie nie umiejąc nic poza tym co w szkółce było (a C# nie było w ogóle na przykład xD) więc przez pierwsze 2 lata się w dużej mierze uczyłem po prostu w pracy + robiłem inżyniera weekendowo. Aktualnie po tych 5 latach pracy znam bardzo dobrze SQLa, ogarniam na normalnym (mid) poziomie .NET (jakieś MVC, WinFormsy, WCF, REST API, samą składnie C# itd.), GIT no to wiadomo. Jak czegoś nie umiem to się doszkalam na bieżąco w pracy. Ale chciałbym się coś doszkolić też "nowego" na własną rękę, coś co będzie perspektywistyczne, ale jednocześnie związane z .NET, żeby umieć coś więcej niż tylko robię na co dzień w pracy - co byście polecali, co byłoby takie "przyszłościowe", ale jednocześnie nie interesuje mnie kompletnie nic front endowego, żadne javascripty itd xD. Myślałem nad jakimś kursem z Azure na przykład? Tylko nie wiem czy interesuje mnie jakkolwiek dev ops bo to nie jest stricte praca z kodem. Słucham ekspertów ( ͡° ͜ʖ ͡°) #programowanie #pracait #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: DevOps to w ogóle nie jest pracaz tylko kultura pracy. Jeśli tego nie pojmujesz, dowiedz się co to w ogóle jest DevOps. A jak już ogarniesz, to w sumie polecam certyfikację w Azure, przynajmniej będziesz mógł przebierać w ofertach.
Patrząc po ofertach i rozmowach o pracę na pewno:
DOCKER + Kubernetes
AZURE (tylko ciężko to w domu ogarnąć bez wywalania hajsu)
Tzn np. DevOps I pipeline ci/cd mozna za free ale