Wpis z mikrobloga

Mam 32 ale trafia do mnie tylko prawa strona mema, faktycznie niedawno byłem nastolatkiem w sumie w głowie jestem tą samą osobą a jednak przy dzieciakach to jak dziad.
Natomiast sam uważam się już za 'real adult' bo dużo w życiu już przeszedłem i osiągnąłem wiele z tego co chciałem, dzieci, dom, sukcesy zawodowe, i wręcz często uważam się za kogoś ja wyższym poziomie od 40, 50, 60 latków
  • Odpowiedz
@naksu: @Ojtamtam
Są różne nurty psychoterapii, w podejściu psychoanalitycznym i psychodynamicznym analizuje się przeszłość, żeby pracować nad reakcjami/wzorcami zachowań w teraźniejszości, natomiast w nurcie poznawczo-behawioralnym idzie się w kierunku zmiany reakcji na konkretne zdarzenie i nie wchodzi się tak głęboko w przeszłość. Druga sprawa, z psychoterapeutami jest jak z innymi ludźmi, nie każdy nam będzie odpowiadał i my także nie podejdziemy każdemu, jak ktoś sugeruje zmianę, to lepiej posłuchać
  • Odpowiedz
moja terapeutka nie chce gadać o moim dzieciństwie nwm boi się czy co

@naksu: porozmawiaj z chatem gpt czy Bing Chat, jak Ci to coś pomoże to powiedz swojej psychoterapeutce, że rozmawiałeś z chatem, nie bał się i jest to Twoja ostatnia wizyta u niej XD
  • Odpowiedz
@naksu Ja mam 30 a wyglądam na 20, jednak absolutnie nie stwierdził bym siebie jak na pierwszym obrazku, wręcz często w pracy to ja jestem od rozwiązywania problemów mimo że ekipa +50 i nie odczuwam dystansu żeby wręcz kogoś starszego uczyć lub pokazać mu jak się coś robi a często to się zdarza xD
  • Odpowiedz
@naksu: najgorzej jak widzisz, że inni już tacy dorośli, odpowiedzialni, lokaty, obligacje, a Ty nadal lubisz sobie oglądać Maksineczke na youtube i do muzyki tworzyć historie w głowie, które nigdy nie będą miały miejsca ( ʖ̯)
  • Odpowiedz