Wpis z mikrobloga

Fajnie czyta się tą prasową sraczkę, ale GW z "Bartoszem z IT, który nie wie które już mieszkanie kupił, może 7" przechodzi samą siebie XD Taki protip dla redakcji: weźcie sobie jakąś bardziej wiarygodną grupę, np. młodych lekarzy czy kogoś. W IT to akurat dominują inwestycje w rynki kapitałowe. Programiści 30k są zbyt leniwi żeby latać do roboty, a co dopiero zbierać czynsze czy naprawiać komuś spłuczki.

#nieruchomosci
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 16
Pierwszy milion otrzymał od ojca w wieku 20 lat

@massh: Który jako lead i senior ma już 23 mieszkania oraz od lat jeździ na Midel Camp.
  • Odpowiedz
W IT to obecnie dominują zwolnienia, obniżki, cięcie bonusów/etatów/benefitów itd itp. Stawki tez się zatrzymały od ponad roku a w niektórych firmach w dół. They didn't got the memo yet!
  • Odpowiedz
@mickpl: Bartosz zaczynał od zera. Gdy wrócił ze studiów z Cambridge, zamieszkał u rodziców (w jednym z ich mieszkań). Karierę rozkręcał dzięki pożyczonym pieniądzom (od rodziców), w spartańskich warunkach (w garażu u rodziców, mame kompot przynosiła) oraz dzięki sprytnemu networkingowi (wujek na kierowniczym stanowisku w dużej firmie). Bartek nie ma złudzeń, że to nie ceny nieruchomości są problemem, ale lenistwo.
  • Odpowiedz
@mickpl: powiedziałbym że w branży tak z 15% pcha nadwyżki w nieruchy. 35% w giełdę l i 50% nie ma nadwyżek bo wszystko przejdą, albo trzyma na koncie. Statystyki na próbie ok. 150 osób z branży z którymi na ten temat gadałem
  • Odpowiedz
@mickpl: takie gnioty powstają żeby gawiedź znalazła sobie nowego wroga do "rozkulłaczenia". Timing jak znalazł - poszczuć trochę na bogatych programistów a za parę miesięcy będzie społeczne poparcie żeby obrzydliwe jdg wspomogly trochę bardziej program 800+
A co najmniej zapomni się o obietnicy zlikwidowania 9% składki.
"Przecież it stać - gówniarze mają po 7 nieruchow w Warszawie hrum kwik!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mickpl jestem młodym lekarzem, w lutym tego roku kupiłem 54m2 plus garaż i boks za lekko ponad bańkę, żebym słuchał Ciebie wykopowy guru to mniej bym odłożył do tego czasu niż to mieszkanie już podrożało(centrum Wawy przy rondzie Daszyńskiego)( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@mickpl: Zdecydowana większość ludzi pracujących obecnie w IT to zdolne osoby które wyrwały się z biedy. Pierwsze pensje zwykle idą na naprawę zębów, kolejne na ratowanie r---------o kręgosłupa i wizyty u terapeuty. Później jest zbieranie na własny dom ewentualnie mieszkanie, oczywiście kredyt, a jak kredyt to każdy chcę go jak najszybciej spłacić. Jeżeli znajdzie sobie żonę to często ta nie pracuje "bo ich stać". Gdy pojawią się dzieci to taki
  • Odpowiedz
Programiści 30k są zbyt leniwi żeby latać do roboty, a co dopiero zbierać czynsze czy naprawiać komuś spłuczki.

@mickpl: Dlatego w ogóle nie wynajmują. Kupują kolejne i stoją puste.

+75% w cztery lata, stary. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Parodia
  • Odpowiedz