Wpis z mikrobloga

@GetRekt Niektóre literki owszem np to K z flagą. Ale S ,albo B xD Pamietam jak w 1 klasie podstawowki wychowawczynia mnie o---------a za to z b zrobilem standardowo, to "Nieeee nie tak sie uczylismy" Ale tej suki nie lubilem
  • Odpowiedz
  • 1
@GetRekt Ja tak nadal piszę K,W,A. S posalem tak jeszcze z rok temu, teraz mieszkam za granicą i przyzwyczaiłem się do pisania anglosaskiego S. P dalej tak pisze również, D
  • Odpowiedz
@PazzaMorte: Bo te litery są tak zaprojektowane, żeby nauczyć się łączenia znaków w taki sposób żeby później umieć szybko pisać, a nie literka po literce jak drukowane. Takie pisanie powinno się zakończyć po pierwszym roku podstawówki, a później uczniowie powinni pisać tak jak im wygodnie. Więc jak nauczycielka Cię karciła za to że zaczynałeś pisać po swojemu, to albo sama się nie uczyła na studiach albo nie rozumiała czego się
  • Odpowiedz
@23kulpamens: Nauczyciele niestety uczą głupot. To przykre bo często są ludźmi mającymi ogromny zapał do wykonywania zawodu. Zresztą tak jak budzący często moją wściekłość lekarze czy psychologowie. System miesza nam w głowach, zresztą można to powiedzieć o każdej nielubianej grupie społecznej. Np policjanci często są ludźmi z powołaniem którzy służą idiotycznemu prawu ustalanemu przez prawdziwych szkodników
  • Odpowiedz