Aktywne Wpisy

Umeraczyk +38

czasnawykopki +60
Piękny moment na giełdzie.
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
źródło: IMG_2101
Pobierz

Na wstępie przepraszam, że zaśmiecam wykop takimi wpisami. Nie posiadam konta na tym portalu dlatego korzystam z anonimowego wpisu.
Jeżeli ktoś byłby tak uprzejmy i zechciał pomóc to poniżej opiszę moje pytanie. Pewnie dla większości będzie banalnie proste ale co poradzić.
Mam Internet światłowodowy- kabel od routera podłączony jest do komputera stacjonarnego. Zaistniała potrzeba podłączenia do routera jeszcze jednego urządzenia (laptopa), tak aby mieć stabilne łącze internetowe w laptopie. I w takiej sytuacji wystarczy, że dokupię gdzieś kabel i jedną końcówkę takiego kabla podepnę do routera a drugą do laptopa? I już automatycznie mam neta w laptopie? Czy jednak sprawa jest bardziej skomplikowana i trzeba robić jeszcze jakieś inne rzeczy? Coś ustawiać, konfigurować?
#internet #router #informatyka
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: powinno wystarczyć podłączenie o ile masz wolne gniazda co nie zawsze znaczy ich fizyczną obecność
@darek-jg: zapomniałam, że oprócz komputera do routera podłączone jest kablem jeszcze jedno urządzenie. Fizycznie zostały dwa wolne gniazda, ale wspomniałeś, że to nie musi oznaczać, że rzeczywiście są "wolne" :/ Zatem jeśli okaże się, że jednak nie są wolne, to co dalej? Kontakt z dostawcą Internetu z prośbą o "uwolnienie gniazda"? :D
@klinQQ: a miałam dopytać jeszcze o